Δέσμευση του Δημάρχου Κατερίνης για το χρόνιο θέμα της δυσοσμίας στην πόλη

9

Στη χθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου της Κατερίνης, συζητήθηκε το μείζον θέμα της δυσοσμίας που ταλαιπωρεί χιλιάδες κάτοικους στην πόλη της Κατερίνης.

Η συζήτηση προκλήθηκε από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της “Υπέρβασης” και δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Τριανταφύλλου σε συνέχεια της επιστολής της ομάδας των πολιτών ” I can’t breathe / Δεν μπορώ να ανασάνω “.

Οι δημότες και μέλη της Ομάδας που παρακολούθησαν τη συζήτηση, έφυγαν ικανοποιημένοι από τη δημόσια δήλωση, του Δημάρχου κου Ντούμου, ο οποίος, δεσμεύτηκε :

– για εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης με ειδικούς μετρητές σε συνεργασία με πιστοποιημένο ερευνητικό κέντρο.

– για τη σύσταση Επιτροπής που θα επιληφθεί του θέματος, αποτελούμενης από ειδικούς επιστήμονες με τη συμμετοχή και δημότη ως εκπροσώπου της Ομάδας.

– για το ότι, η διοίκηση του Δήμου θα είναι μπροστάρης στον αγώνα των δημοτών.

Αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου, με επίσπευση των αναγκαίων διαδικασιών για την υλοποίηση της δέσμευσης του Δημάρχου και φυσικά προσδοκούμε τα θετικά αποτελέσματα για τον τερματισμό μιας απαράδεκτης χρόνιας κατάστασης που περιορίζει τις ελευθερίες μας ακόμα και στα σπίτια μας, προσβάλλει την προσωπικότητά μας, επηρεάζει δυσμενώς την ψυχική μας υγεία και δυνητικά εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

της Ομάδας Πολιτών “I cant Breathe