Εκτός US Open o Τσιτσιπάς, ήττα στα 4 σετ από Κοκκινάκη (highlights)

Πάρα πολύ νωρίς μένει εκτός US Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υπέστη την ήττα με 3-1 σετ από έναν καλύτερο Θανάση Κοκκινάκη στο Grandstand.

11

Η σεζόν σε ό,τι αφορά τα Grand Slam ολοκληρώθηκε άδοξα και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ηττήθηκε με 7-6 (5), 4-6, 6-3, 7-5 από τον Θανάση Κοκκινάκη από τον 1ο γύρο του US Open.

Αυτό σημαίνει πως τόσο η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είχε τραυματισμό και εγκατέλειψε χθες, όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν συνεχίζουν στον 2ο γύρο των μονών του US Open για το 2024.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια χρονιά που θα θέλει γρήγορα να αφήσει πίσω του σε ό,τι αφορά τα Grand Slam, με εξαίρεση μόνο το Roland Garros, όπου για μια ακόμα χρονιά έπαιξε καλό τένις και ηττήθηκε στα προημιτελικά από τον μετ’ έπειτα πρωταθλητή, Carlos Alcaraz. Στο Australian Open για 1η φορά μετά από χρόνια αποκλείστηκε πριν τις τελικές φάσεις και συγκεκριμένα στη φάση των “16”, ενώ στο Wimbledon στον 2ο γύρο και στο US Open στον 1ο γύρο.

Στο US Open συνεχίζει και να αγνοεί την πρόκριση στη 2η εβδομάδα του τουρνουά, αφού το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν ο 3ος γύρος, όπου έφτασε το 2020 και το 2021.

Ήταν ξεκάθαρο πως θα είχε δύσκολο έργο σήμερα απέναντι στον Κοκκινάκη, δίχως αμφιβολία έναν από τους πιο επικίνδυνους unseeded παίκτες, που φέτος έχει καταφέρει να αποκλείσει σε best-of-five αγώνες τους Felix Auger-Aliassime και Alexei Popyrin, καθώς και να βάλει δύσκολα στους Grigor Dimitrov και Taylor Fritz. Το αποτέλεσμα σκληρό, αλλά δίκαιο, με τον Κοκκινάκη να κάνει πολύ καλό αγώνα, τον οποίο ολοκλήρωσε με 17 άσους, 47 winners και 46 αβίαστα λάθη. Στους 10 άσους, 44 winners και 51 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Τσιτσιπά.

Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με 0-2 και ήταν πίσω έως το 2-4. Κατάφερε να πάρει τα 3 επόμενα games και να προηγηθεί με 5-4 και με 6-5, δεν ολοκλήρωσε όμως την ανατροπή, με τον Κοκκινάκη να κερδίζει τελικά το σετ στο tie-break, με 7-5. Χρειάστηκε το 5ο του set point o Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε προηγηθεί με 6-1!

Ήταν ένα σετ που έκρινε πάρα πολλά, αφού το παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό, αν ο Τσιτσιπάς έπαιρνε το προβάδισμα. Ειδικότερα αν αναλογιστούμε το γεγονός πως πήρε το 2ο σετ, όπου μπορεί να κινδύνεψε στο 3-4, αντιμετωπίζοντας break point, αλλά έμεινε όρθιος, ισοφάρισε σε 4-4 και στο αμέσως επόμενο game βρήκε ένα μεγάλο break, για να φτάσει στη συνέχεια και στο 6-4.

Και στο 3ο σετ πλήρωσε τις χαμένες ευκαιρίες του ο Στέφανος, ο οποίος είχε 4 χαμένα break points: 3 στο 3ο game (1-1) και άλλο ένα στο 7ο (3-3). Δεν βρήκε το break σε κανένα απ’ αυτά, σε αντίθεση με τον Κοκκινάκη, που την πρώτη φορά που έφτασε σε break point εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του, έκανε το break για το υπέρ του 5-3 και σέρβιρε επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ και το νέο του προβάδισμα στο ματς.

Στο 4ο σετ η πίεση ήταν φανερά συγκεντρωμένη στο μέρος του Τσιτσιπά, με τον Κοκκινάκη να σερβίρει καλύτερα και να μην αντιμετωπίζει ούτε ένα break point. O Τσιτσιπάς, ο οποίος έσβησε ένα break point στο 2-2, τελικά υπέστη το break στο 11ο game και έμεινε πίσω με 5-6, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει τρόπο να κυνηγήσει περισσότερο αυτό το ματς.

Μετά από σχεδόν 4 ώρες μάχης, ο Κοκκινάκης σέρβιρε επιτυχημένα για την κατάκτηση και του 4ου σετ στο 12ο game και έκλεισε μια ακόμα πολύ σπουδαία νίκη για φέτος σε Grand Slam, επιστρέφοντας στον 2ο γύρο του US Open για 1η φορά μετά από 5 χρόνια.

Θα περιμένει τον αγώνα του Nuno Borges με τον Federico Coria o 28χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος αν πετύχει μια ακόμα νίκη στα γήπεδα του Flushing Meadows θα προκριθεί για 1η φορά στην καριέρα του στους “32” του US Open.

O Τσιτσιπάς φυσικά μένει στη Νέα Υόρκη μετά απ’ αυτό, αφού έχει ακόμα το ταμπλό του μικτού διπλού, όπου θα παίξει με τη σύντροφό του, Paula Badosa.