US Open: Εγκατέλειψε το πρώτο της ματς η Σάκκαρη ! (highlights)

Η Μαρία Σάκκαρη φάνηκε να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στον ώμο της και εγκατέλειψε τον αγώνα της με τη Yafan Wang, μετά από μόλις ένα σετ, για να ολοκληρώσει μ' αυτόν τον άδοξο τρόπο την προσπάθειά της στο US Open.

15

Πολύ άδοξα και πρόωρα αποχαιρέτησε το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό στον δεξί της ώμο και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα της με τη Yafan Wang.

Από την αρχή φάνηκαν να μην πηγαίνουν καλά τα πράγματα για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που δέχτηκε δυο break στο 1ο σετ, στο 1ο game (0-1) και στο 5ο (1-4), με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί γρήγορα η Wang.

Μετά από ένα love service game της, χάρη στο οποίο μείωσε σε 2-5, η Σάκκαρη πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για το πρόβλημα στον ώμο της, αυτό που την είχε κρατήσει και εκτός Σινσινάτι πριν 2 εβδομάδες.

Όταν επέστρεψε στο παιχνίδι, η Σάκκαρη είχε τριπλό break point για το 5-3, όμως έχασε 5 συνεχόμενους πόντους από την Κινέζα, που έκλεισε το σετ με 6-2. Μετά απ’ αυτό η Σάκκαρη πήρε την απόφαση να σταματήσει, αφού όπως φάνηκε ήθελε να τεστάρει τον ώμο μετά από το medical time out για να δει αν θα μπορέσει να υποστεί τον πόνο, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό και η πιο έξυπνη απόφαση ήταν να σταματήσει και να μην προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.

Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που το US Open ολοκληρώνεται από τον 1ο γύρο για τη Σάκκαρη, που αποχώρησε πολύ απογοητευμένη από το Stadium 17 του Flushing Meadows. Θυμίζουμε πως είχε κάνει ένα από τα καλύτερα τουρνουά της στη Νέα Υόρκη το 2021, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά.

Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στη φετινή διοργάνωση, σε άνδρες και γυναίκες. Η Wang θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τη Γαλλίδα Diane Parry, που απέκλεισε τη Xiyu Wang με 7-6 (2), 7-6 (5).