Εμμανουήλ Καραλής : διέλυσε το πανελλήνιο ρεκόρ, πέρασε τα 6 μέτρα στο Diamond League της Σιλεσίας

Το ήθελε, το πίστευε, το κατάφερε. Ο Εμμανουήλ Καραλής συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο Diamond League της Σιλεσίας, με άλμα στα έξι μέτρα

15

Έπος στο Χορζόφ, το απόγευμα της Κυριακής (25/8), με τον Εμμανουήλ Καραλή να συντρίβει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ και με άλμα στα έξι μέτρα να γράφει ιστορία.

Ο χάλκινος ολυμπιονίκης πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του τα έξι μέτρα (η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν τα 5μ.93 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε τον Ιούνιο στον Βόλο), έδειξε ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και συνεχίζει την καταπληκτική του χρονιά χωρίς να πατάει φρένο.

Ο Manolo πέρασε με την πρώτη τα 5μ.62, τα 5μ.72, τα 5μ.82, με τη δεύτερη τα 5μ.92 και με την τρίτη τα έξι μέτρα. Πανηγύρισε με όλη του την καρδιά και αποσύρθηκε από τη συνέχεια του αγώνα. Βελτίωσε κατά επτά εκατοστά την καλύτερη επίδοσή του, την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του επί κοντώ στην Ελλάδα και σταμάτησε εκεί.

Ήθελα να αφήσω το 5.95, είπα να πάω όλα για όλα, να προσπαθήσω στα έξι μέτρα. Όταν μου είπαν ότι ήμουν τρίτος, συγκινήθηκα, αλλά έπρεπε να κάνω τα άλματα για το ασημένιο μετάλλιο. Θέλω να βλέπω τα έξι μέτρα, θα το κάνω σύντομα, φέτος ή του χρόνου. Είναι στα άμεσα πλάνα μου και των προπονητών μου” είχε δηλώσει στις 5 Αυγούστου, αμέσως μετά από το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι.

Και τα κατάφερε τρεις εβδομάδες μετά…