53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Εκδήλωση Σερβίας | Μουσικοθεατρική παράσταση στους Νέους Πόρους

10

Η Σερβία ως τιμώμενη χώρα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου εκφράζεται πολιτιστικά με την μουσικοθεατρική παράσταση  «Έτσι Ανήσυχα, Γιατί Μένω».

Η εκδήλωση η οποία συνδυάζει τη μουσική και το θέατρο πήρε το όνομά της από ένα στίχο από το ποίημα του Σέρβου πρίγκιπα, Mihailo Obrenović (1823-1868)  και είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση αυτής της αξιοσημείωτης αναγεννησιακής μορφής από τη σερβική ιστορία.

Προσοχή: Η παράσταση «Έτσι Ανήσυχα, Γιατί Μένω». φιλοξενείται πλέον στην πλατεία των Νέων Πόρων Πιερίας και όχι στο αρχαίο θέατρο Δίου όπως προαναγγέλθηκε στο έντυπο του προγράμματος.

Παρουσιάζεται την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, στις 8:00 μ μ.

Ο Mihailo Obrenović θεωρείται ο διαφωτιστής ηγεμόνας της Σερβίας και πέρα του ποιητικού και συγγραφικού του έργου, προώθησε την ιδέα μιας Βαλκανικής Συμμαχίας εναντίον των Οθωμανών.

Το έργο ερμηνεύουν οι:

– Vesna Dimić και Biljana Petković, vocal soloists (σολίστες φωνητικών)

– Zoran Veljković, guitar (κιθάρα) και Nebojša Kostić, piano (πιάνο),

– Jovana Petković και Predrag Milojević, actors (ηθοποιοί).

Η Ορχήστρα Νέων Δίου

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, η Ορχήστρα Νέων Δίου Πιερίας σε μουσική διεύθυνση Νίκου Πατρή, θα αποδώσει ακούσματα από την Ελληνική μουσική.

Γενικά όλοι μας θα απολαύσουμε μια βραδιά ήχων και θέασης από δύο χώρες της Χερσονήσου του Αίμου με σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.