Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Κ17: Αργυρό μετάλλιο για την Μαρία Λουίζα Γκίκα

17

Η Μαρία Λουίζα Γκίκα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Πάλης Κ17, μετά από την αναμέτρηση της στον τελικό των 43 κιλών, όπου ηττήθηκε από την Ινδή αθλήτρια Αντίτι με σκορ 7-0.

Στον τελικό, η Ινδή αντίπαλος, μεγαλύτερη κατά έναν χρόνο, απέκτησε γρήγορα το προβάδισμα, και παρά την αξιόλογη προσπάθεια της Γκίκα, η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Παρά την ήττα, η επιτυχία της είναι σημαντική, καθώς στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία, ανέβηκε στο βάθρο και έφτασε μέχρι τον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέπεια της Γκίκα είναι αξιοσημείωτη, καθώς αυτό είναι το πέμπτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα τα τελευταία τρία χρόνια.

Επιπλέον, η Μαίρη Μάνη διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο στα 57 κιλά, αλλά ηττήθηκε με 5-1 από την Καζάκα Στρατάν. Αν και η Μάνη είχε αρχικά ισοφαρίσει, η Στρατάν κατάφερε να πάρει τέσσερις πόντους και να εξασφαλίσει το μετάλλιο. Η 5η θέση που κατέκτησε η Μάνη παγκοσμίως είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση, επιβεβαιώνοντας το ταλέντο της και την προοπτική για μελλοντικές επιτυχίες.

Τα συγχαρητήρια αξίζουν και στις δύο αθλήτριες, καθώς επιδεικνύουν ότι το μέλλον της ελληνικής πάλης είναι ελπιδοφόρο.