2η Ημέρα του “3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας”

11

2η μέρα του 3ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου με συνάντηση των Συλλόγων του Δήμου Δίου-Ολύμπου που φιλοξένησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Εφέσου στην κάτω Πλατεία στη Νέα Έφεσο.

Συγχαρητήρια στην Κλειώ Σωκράτους Καλαμπάκα που είχε την ιδέα και την υλοποίησε αφού βρήκε υποστηρικτές, τον Δήμο Δίου Ολύμπου, καθώς επίσης και σε όλους τους συλλόγους για την συμμετοχή τους.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι εξής:
Πολιτιστικός Σύλλογος Εντοπίων Νέας Εφέσου «Το Στουπί»,
Πολιτιστικός Όμιλος Γερμασόγειας Κύπρου,
Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος»
Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου,
Πνευματική Κίνηση Λεπτοκαρυάς,
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλαταμώνα,
Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας «Ο Όλυμπος»,

Απολαύσαμε χορούς παραδοσιακούς, αλλά και ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναπαράσταση του παραδοσιακού γάμου από τον τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας Κύπρου και τον Πολιτιστικό Όμιλος Λιτοχώρου!! Είναι αυτό που λέμε στο τέλος τον ξυρίζουν τον γαμπρό
αφού η τελετουργία έγινε προς το τέλος της εκδήλωσης όπου η βραδιά έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών που ανταλλάξανε οι σύλλογοι και φυσικά οι υπέροχοι και αγαπημένοι μας μουσικοί που αποτελούνταν απο την εκπληκτική Μαρίκα Φωτοπούλου, τον κορυφαίο Παναγιώτη Μπόρα στο κλαρίνο, τον Κώστα Σακούλα και έναν ακόμα
κορυφαίο μουσικό στο λαούτο όπου με κεφάτα τραγούδια κλείνοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης με τον πιο όμορφο τρόπο, αφού η Μαρίκα Φωτοπούλου κάλεσε όλο τον κόσμο να μπει στον χορό που απόλαυσε και συμμετείχε σε μια ακόμα όμορφη διοργάνωση!!

Έτσι λοιπόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ένα ακόμα, το 3ο κατά σειρά Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην Πλατεία Νέας Εφέσου!!!