Πενήντα χρόνια κατοχής | Εκδήλωση τιμής για το Κυπριακό από την ΟΝΝΕΔ Πιερίας

10

Το Κυπριακό πρόβλημα αποτελεί εδώ και μισό αιώνα το κορυφαίου εθνικό θέμα του Ελληνισμού. Ένα ασφαλώς ένα ζήτημα διεθνούς δικαίου που προέκυψε από την  παράνομη τουρκική στρατιωτική εισβολή του 1974.

Με γνώμονα ότι φέτος συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την εισβολή σε κυρίαρχο κράτος, η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ) Πιερίας, ευαισθητοποιημένη στο μέγιστο εθνικό θέμα του Ελληνισμού διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής, ώστε να μην λησμονηθεί το γεγονός που σκιάζει το διεθνές δίκαιο και προσβάλλει την δυναμική των διεθνών οργανισμών λόγω της αδυναμία τους να συμβάλλουν στη δέουσα λύση του.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, στις 7:00 μ μ στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «Εκάβη-1ος όροφος) η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Πιερίας υλοποιεί μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην οποία μέλη της Οργάνωσης θα αναπτύξουν θεματολόγιο γύρω από την ιστορική διαδρομή του νησιού της Αφροδίτης, αλλά και κατά πόσο τα όσα γεγονότα του 1974 απασχόλησαν τους διεθνείς οργανισμούς και τη διπλωματία.

Οι ομιλητές: O Αντώνης Βελώνης φιλόλογος και ιστορικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναφερθεί στο θέμα: «Η Κύπρος μέσα στους αιώνες», ενώ ο Γεώργιος Δουλδούρας διεθνολόγος και οικονομολόγος MSc θα σκιαγραφήσει την εισήγηση: «Η τουρκική εισβολή του 1974 μέσα από το πρίσμα των διεθνών σχέσεων».

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο Αναστάσιος Παπαθανασίου πολεοδόμος και χωροτάκτης μηχανικός MSc.

Το καθόλα αξιόλογο δρώμενο θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο πρόξενος της Κύπρου και εκπρόσωποι συλλόγων της Μεγαλονήσου.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και ελεύθερη για το κοινό.