Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Πιερίας: Ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών – Δράσεις Ολύμπου 2024 (φωτο)

16

Το διήμερο 7-8/8/2024 η Τοπική Διοίκηση Πιερίας πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον ανάβαση στον δικό μας μυθικό Όλυμπο. Η πολυπληθής παρέα μας, αποτελούμενη από μέλη και φίλους όχι μόνο της Πιερίας αλλά και της Θεσσαλονίκης της Ημαθίας και της Φωκίδας, είχε την ευκαιρία με ιδανικές καιρικές συνθήκες να επισκεφθεί το Οροπέδιο των Μουσών και να διανυκτερεύσει εκεί στο πάντα φιλόξενο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης» (υψομ. 2.697μ.). Το πρωί της επόμενης ημέρας, μέρος της αποστολής ανέβηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (υψομ. 2.803μ.) που αποτελεί το υψηλότερο παρεκκλήσι στα Βαλκάνια.

Η δράση μας αυτή δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το υψηλότερο βουνό της Χώρας μας, μέσα από μια απαιτητική διαδρομή η οποία χρήζει υπομονής, προσοχής και επιμονής. Η πορεία όμως, κυρίως στο τέλος της με θέα το Οροπέδιο και το Στεφάνι ή αλλιώς «Θρόνος του Δία» ανταμείβει και με το παραπάνω τους ορειβάτες. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εξόρμησής μας, κουραστήκαμε, απολαύσαμε, θαυμάσαμε, τραγουδήσαμε και γελάσαμε! Κυρίως όμως δεθήκαμε μεταξύ μας και γνωριστήκαμε καλύτερα, εκπληρώνοντας το κυριότερο κομμάτι του ιδεώδους της I.P.A., δηλαδή να δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί μεταξύ των μελών και των φίλων της.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για το όμορφο διήμερο και ιδιαίτερα στο συνάδελφο και μέλος μας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ναούμ, που με την ιδιότητα του Συνοδού Βουνού και την πολυετή πείρα του στήριξε για άλλη μια φορά τη δράση μας. Οργανωτικός, πρόθυμος, υποστηρικτικός και ενωτικός οδήγησε τα 28 μέλη της αποστολής με ασφάλεια στην ανάβαση στο Οροπέδιο αλλά κυρίως στην κατάβαση και επιστροφή.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στον Σ.Ε.Ο Θεσσαλονίκης που μας κρατά «υπό την προστασία του» στην φιλοξενία μας στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης».

Και του χρόνου με υγεία!

SERVO PER AMIKECO

«Υπηρετώ δια της φιλίας»