Πυρκαγιά στην Αττική: όλες οι εξελίξεις

91

Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11/8) στον Βαρνάβα και πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και πέρασε στην Πεντέλη, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας (12/8) έφτασε μέχρι το Πάτημα Χαλανδρίου και το πάτημα Βριλησσίων, όπου σπίτια και επιχειρήσεις παραδόθηκαν στις φλόγες.

Aυτή την ώρα στη Νέα Μάκρη οι φλόγες καίνε ακριβώς πάνω από το Κέντρο Υγείας της περιοχής και πλησιάζουν επικίνδυνα στα πρώτα σπίτια.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ερυθρός της Νέας Μάκρης να εκκενώσουν προς Ραφήνα, εξαιτίας της φωτιάς που κατακαίει για δεύτερη μέρα την Αττική.

Και δεύτερη αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς σημειώθηκε στη Νέα Μάκρη λίγο πριν από τις 6 το πρωί, στον οικισμό Άγιος Εφραίμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σηκώθηκαν ήδη 3 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα, καθώς και ένα συντονιστικό για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς.

—–

Η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από χθες έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στο πέρασμά της. Δάση και περιουσίες έχουν γίνει στάχτη, δεκάδες άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί από τα σπίτια τους, ενώ έχουν εκκενωθεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», αλλά και τα μοναστήρια του Αγίου Εφραίμ και της Πεντέλης.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 685 πυροσβέστες με 27 ομάδες δασοκομάντος, 190 οχήματα και εθελοντές καθώς και 32 εναέρια μέσα, με τη συνδρομή όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.