Ολυμπιακοί αγώνες: Η ανατριχιαστική τελετή με την Ελλάδα, στην τελετή λήξης (videos)

Αναπαράσταση με την Ελλάδα να δίνει το φως σε ένα δυστοπικό κόσμο

111

Οι δύο Έλληνες σημαιοφόροι, Εμμανουήλ Καραλής και Ευαγγελία Πλατανιώτη, ήταν εκεί που εισήλθαν πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο, ακολουθούμενοι από τους σημαιοφόρους και των άλλων κρατών.

Μετά την παρέλαση των σημαιοφώρων, ακουλούθησαν οι αποστολές κάθε χώρας και κάπου εκεί ξεκίνησε για τα καλά το αποχαιρετιστήριο πάρτι. Τραγούδια όπως το “Freed from Desire” και το “We are the Champions” ακούστηκαν από τα ηχεία και ξεσήκωσαν άπαντες.

Η μουσική χαμήλωσε, προκειμένου να γίνει η απονομή των μεταλλίων στις τρεις αθλήτριες που πρώτευσαν στον Μαραθώνιο γυναικών, ο οποίος έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής (11/8). Ο λόγος για τη χρυσή Σιφάν Χασάν, την ασημένια Τιγκστ Ασέφα και τη χάλκινη Χέλεν Όμπιρι, που παρέλαβαν τα μετάλλιά τους από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Ακολούθως, τα φώτα έπεσαν πάνω στους 45.000 εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πιο ανατριχιστιακή στιγμή ήταν όμως αυτή την οποία αφιέρωσαν οι Γάλλοι διοργανωτές στην Ελλάδα.

Στο Stade de France, η ελληνική σημαία και ο ελληνικός εθνικός ύμνος έδωσαν το φως σε έναν δυστοπικό κόσμο χωρίς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα φώτα έσβησαν, «μεταφέροντας» θεατές και τηλεθεατές σε έναν άλλο κόσμο. «Πρωταγωνιστής» ο «χρυσός εξερευνητής», που κατέβηκε από την οροφή του σταδίου.

Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε από χορωδία, με «νότες» από μεσαίωνα. Ο «χρυσός εξερευνητής» ανακάλυψε την Ελλάδα.

Η ελληνική σημαία ανυψώθηκε.

To άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης αποκαλύφθηκε σε κεντρική θέση στο στάδιο προκαλώντας τον θαυμασμό.

Mαγευτική  ήταν η χορογραφία με τον Ύμνο του Απόλλωνα, να μελοποιείται στο πιάνο από τον αιωρούμενο πιανίστα Alain Roche και να τον τραγουδά ο ο τενόρος Β. Bernheim.

«Η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν  και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό.», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Η μεγάλη βραδιά έφτασε προς την κορύφωσή της με την υποστολή της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων και την παράδοσή της στις Δημάρχους τους Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας – Αν Χιντάλγκο, και την κορυφαία Αμερικανίδα αθλήτρια της γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028. Τότε, ακούστηκε ο ύμνος των ΗΠΑ και πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαία της Αμερικής.

United States's gymnast Simone Biles holds the Olympic flag during the 2024 Summer Olympics closing ceremony at the Stade de France, Sunday, Aug. 11, 2024, in Saint-Denis, France. (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Όμως, η σημαία δεν έμεινε τελικά στα δικά τους χέρια, αφού ξαφνικά εμφανίστηκε από την οροφή του σταδίου ο Τομ Κρουζ, για να ξεκινήσει το ταξίδι του προς την Αμερική, αρχικά με μηχανή και μετά με αεροπλάνο, θυμίζοντας εποχές “Mission Impossible”.

Ο Αμερικανός ηθοποιός εμφανίστηκε μετά να δημιουργεί το σήμα των Ολυμπιακών Κύκλων στην γνωστή πινακίδα του Hollywood, ενώ ακολούθως, σε μια σκηνή που είχε στηθεί μπροστά από την Βένις Μπιτς στο Λ.Α ανέλαβαν δράση οι Red Hot Chili Peppers, η Billie Eilish, ο Snoop Dog και ο Doctor Dre.