Γιατί δεν πειράζει να πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι – Τι λένε οι ειδικοί

199

Απαραίτητος για πολλούς ανθρώπους αμέσως μετά το ξύπνημα το πρωί, ο καφές θεωρείται ότι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όχι μόνο επειδή δίνει ενέργεια, αλλά κυρίως λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών του. Παρά το γεγονός ότι κατατάσσεται μεταξύ των πιο δημοφιλών ποτών, υπάρχουν μερικοί μύθοι που τον “ακολουθούν”.

1ος μύθος: Ο καφές κάνει κακό

Σύμφωνα με το CNBC, ο καφές είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, τα οποία αποτρέπουν την ανάπτυξη ορισμένων χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιαγγειακές ασθένειες. Επομένως, ο καφές δεν είναι ανθυγιεινός, αλλά η ζάχαρη, η κρέμα και τα σιρόπια επιβαρύνουν το σώμα μας.

2ος μύθος: Δεν πρέπει να πίνετε καφέ το πρωί

Οι διατροφολόγοι συνιστούν να πίνετε καφέ μέχρι το μεσημέρι, μόλις ξυπνήσετε, ώστε να μην επηρεαστεί ο ύπνος αργότερα. Ο καφές με άδειο στομάχι δεν είναι κάτι που μπορεί να μας βλάψει, αλλά η διαφορά είναι ότι απορροφάται γρηγορότερα. Εάν ο καφές μας κάνει νευρικούς, μπορούμε πρώτα να πιούμε ένα ποτήρι νερό για να ενυδατώσουμε το σώμα μας. Μετά το μεσημέρι, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα υγιή λίπη μπορούν να μας δώσουν ενέργεια.

3ος μύθος: Όχι παραπάνω από 2 φλιτζάνια καφέ

Οι διατροφικές οδηγίες λένε ότι δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερα από 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περίπου 4 φλιτζάνια καφέ την μέρα.