Αρχική Πιερία Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Πλαταμώνα (φωτο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στον Πλαταμώνα (φωτο)

138

Το βράδυ της Δευτέρας 5/08, παραμονής της Μεγάλης Χριστιανικής Εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πλαταμώνα, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Μετά τον Εσπερινό, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και την συνοδεία της Ενοριακής Φιλαρμονικής του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία με ψαλμούς και ευχές να μεταφράζονται στα Ρουμάνικα και στα Σέρβικα προς τιμήν των πιστών που παραβρίσκονται κάθε χρόνο στην πανήγυρη.

Μετά το πέρας της Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απευθύνθηκε στους πιστούς και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.

Όπως ανέφερε Ο Μεταμορφωθείς Κύριος να δίνει σε όλους υγεία, δύναμη και φώτηση να ακολουθούμε το Θέλημα του Θεού στη ζωή μας και όχι μόνο να συμμετέχουμε σε πανηγύρια, να προσφέρουμε λουλούδια και άρτους, να ακολουθούμε τη Λιτανεία, να ανάβουμε κεριά και λαμπάδες.

Όλα αυτά είναι πολύ καλά και απαραίτητα και εκφράζουν την πίστη μας αλλά θα πρέπει και η ζωή μας καθημερινά να μεταμορφώνεται σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού – διότι αυτό ακριβώς προσφέρει ο Χριστός με την Μεταμόρφωσή του. Σε αντίθεση με την παραμόρφωση που προσφέρει η αμαρτία.

Στην Εκκλησία συντελείται η εν Χριστώ Μεταμόρφωση, η αλλαγή δηλαδή του έσω ανθρώπου. Αυτό είναι που γιορτάζουμε σήμερα.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τις ευχαριστίες του στον Πατέρα Νικηφόρο, την Φιλαρμονική, τον Μορφωτικό Σύλλογο Πλαταμώνα αλλά και όλη την κοινότητα του Πλαταμώνα, τα κλιμάκια των σχολών που ήρθαν από την Λάρισα όπως κάθε χρόνο, τους εκπροσώπους των Αρχών, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τους Πιερείς που ήρθαν από άλλες ενορίες και τέλος τους Ιεροψάλτες με επικεφαλής τον κ. Κομνηνό Δελβερούδη, Βουλευτή Πιερίας.

Η πανήγυρη ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.