Συνάντηση Μάνη – Τσιάρα: Δέσμευση για στήριξη των παραγωγών της Πιερίας

11

Την ανάγκη στήριξης των παραγωγών της Πιερίας και την προώθηση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, σε συνάντηση εργασίας.

Συζητήθηκαν θέματα κοινής αρμοδιότητας, με επίκεντρο τις υδατοκαλλιέργειες, έναν καθοριστικό κλάδο του πρωτογενή τομέα για την Ελλάδα. Η κα Μάνη υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης και ανάπτυξης αυτού του τομέα, που συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομία και στην απασχόληση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στήριξη των παραγωγών της Πιερίας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις 4 Μαρτίου 2024, τα οποία προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες ακτινιδίων, σταφυλιών και άλλων αγροτικών προϊόντων. Ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε την κ. Μάνη ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν πιο σύντομη και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών.

Επιπλέον, η Υφυπουργός έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης προς τους καστανοπαραγωγούς της Πιερίας, των οποίων οι καλλιέργειες έχουν πληγεί από την ασθένεια της φαιάς σήψης. Η κ. Μάνη τόνισε την εξαιρετική ποιότητα του καστάνου της Πιερίας και την ανάγκη καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας για τη διατήρηση της παραγωγής αυτής, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για πολλές οικογένειες της περιοχής.

Η συνάντηση των δύο κυβερνητικών στελεχών ολοκληρώθηκε με δέσμευση για συνεχή συνεργασία και συντονισμό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα των παραγωγών και να προωθηθεί η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην περιοχή.