Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου : «Στήριξη των πολιτών μέσω άμεσης φορολόγησης των υπερκερδών επιχειρήσεων ενέργειας»

9

«Η Κυβέρνηση επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά αποφάσισε την επιβολή ειδικού τέλους στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για δύο μήνες, προκειμένου να ενισχυθούν οι συμπολίτες μας για τον μήνα Αύγουστο στους λογαριασμούς ρεύματος», δήλωσε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενσωμάτωση της οδηγίας περί αποκλεισμένων διευθυντών.

Επίσης, υποστηρίζοντας την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για επιβολή έκτακτης συνεισφοράς αλληλεγγύης στα διυλιστήρια προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι, έθεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τους, καλώντας τα να υπερψηφίσουν αυτή τη θετική διάταξη που στηρίζει την κοινωνία.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε επάνω από 10 δισ. ευρώ τις εποχές της μεγάλης αύξησης στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και η Υφυπουργός χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα προς την οικονομική διαφάνεια», αποκλείει την ανάληψη διευθυντικών θέσεων στις εταιρείες, από άτομα που έχουν καταδικαστεί για μια σειρά αδικημάτων.

Η κα Μάνη δήλωσε: «Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου αποτελεί μια σημαντική νίκη για την οικονομική διαφάνεια και την ενίσχυση των επιχειρηματικών ηθικών. Οι νέες ρυθμίσεις θα συμβάλουν στην προστασία της αγοράς από ακατάλληλες διοικήσεις, ενώ παράλληλα προστατεύουν τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους δημόσιους φορείς και τους καταναλωτές και προωθούν τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη της οικονομίας μας.

Επίσης, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης εργάζονται καθημερινά με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών και την ενίσχυση του εισοδήματός τους».