Με κοροναϊό ο Τζο Μπάιντεν – Αναβάλλει την προεκλογική εκστρατεία του

12

Άλλο ένα πλήγμα για την υγεία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαγνώστηκε με Covid 19, όσο βρισκόταν στη Νεβάδα στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο.

Κάνοντας το τεστ, διαπιστώθηκε πως μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό και παρουσιάζει «ελαφριά συμπτώματα» της COVID-19, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός, που «πλήρως εμβολιασμένος», όπως αναφέρεται, έχει ρινόρροια, βήχα, γενική αδιαθεσία και του δόθηκε πρώτη δόση Paxlovid.

Αναβάλλει για λίγο την εκλογική του προεκστρατεία, καθώς θα παραμείνει σε απομόνωση για μερικά 24ωρα αφού επιστρέψει στο προπύργιό του, το Ρεχόμποθ, στην πολιτεία Ντέλαγουερ.

Θα ασκήσει τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως, διαβεβαίωσαν οι υπηρεσίες του, την ώρα που οι αμφιβολίες για τη σωματική και πνευματική υγεία του κ. Μπάιντεν αναζωπυρώνονται και στελέχη της παράταξής του τον καλούν να αποσυρθεί.

Πάντως ο ίδιος τόνισε στους δημοσιογράφους, καθώς επιβιβαζόταν στο προεδρικό αεροσκάφος, «Air Force One» πως «αισθάνομαι καλά».

Στη συνέχεια έκανε ανάρτηση στο X, ενημερώνοντας για την κατάστασή του. «Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα θετικός στο COVID-19, αλλά αισθάνομαι καλά και σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Θα απομονωθώ καθώς αναρρώνω και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνεχίσω να εργάζομαι για να γίνει η δουλειά για τον αμερικανικό λαό».