Με τέσσερις γεωτρήσεις ενισχύει η ΔΕΥΑΚ το δίκτυο ύδρευσης στις δημοτικές κοινότητες

13

Yλοποιεί τον προγραμματισμό της για τη διασφάλιση της επάρκειας του νερού στις δημοτικές κοινότητες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κατερίνης με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας που εντείνεται λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών.

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε την ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης σε τέσσερις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Κατερίνης με αντίστοιχο αριθμό γεωτρήσεων, εγκρίνοντας τις σχετικές πιστώσεις που απαιτούνται.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πίστωση για την ανόρυξη της νέας υδρευτικής γεώτρησης στον Κορινό που αναμένεται να επιλύσει το ζήτημα της επάρκειας του πόσιμου νερού, καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί η γεωλογική μελέτη και οι ποιοτικές μετρήσεις του νερού και έχει εκδοθεί η σχετική άδεια ανόρυξης από τη Διεύθυνση Υδάτων.

Επίσης, τέθηκε σε λειτουργία και γίνονται δοκιμές σε μία παλαιότερη υδρευτική γεώτρηση στη Νέα Τραπεζούντα και αναμένονται οι σχετικές αναλύσεις του νερού, ώστε σύντομα να ενταχθεί στο δίκτυο ύδρευσης. Ακόμη, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί μία παλαιότερη γεώτρηση που βρίσκεται σε αδράνεια στον Τρίλοφο, καθώς και να χρησιμοποιηθεί μία ιδιωτική γεώτρηση για τις ανάγκες ύδρευσης του Κούκου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σάββας Οφείδης πρόκειται για έναν σχεδιασμό που έχει να κάνει τόσο με τη μακροπρόθεσμη λύση των ζητημάτων της επάρκειας του νερού, όσο και με την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που αφορούν το φετινό καλοκαίρι. «Κάνουμε έναν σχεδιασμό ώστε φέτος να εντάξουμε τέσσερις νέες γεωτρήσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας στα χωριά, για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα που τυχόν παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΚ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση, περιορίζοντας την αλόγιστη χρήση του, με δεδομένο το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας και την απειλή της μείωσης της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα, ώστε να υπάρξει μία κοινή συνείδηση σε όλους για την εξοικονόμηση και σωστή διαχείριση του νερού.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις τόσο στον αστικό ιστό όσο και στις κοινότητες με σκοπό να εντοπιστούν όσοι δημότες λειτουργούν παράνομες παροχές ύδρευσης και συνεπώς καταναλώνουν νερό που ξοδεύεται αλόγιστα και δεν τιμολογείται από την επιχείρηση.