Wimbledon: Βασιλιάς Carlos (και) στο Λονδίνο ! (highlights)

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε του Novak Djokovic με 3-0 σετ στον τελικό και έκανε το σπουδαίο "double" σε Roland Garros-Wimbledon, ενώ συγχρόνως υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Λονδίνο!

31

Αν και λίγο έλειψε να τα κάνει… μαντάρα στο τέλος, ο Carlos Alcaraz τελικά έκλεισε στα 3 σετ τον τελικό του Wimbledon, επικρατώντας του Novak Djokovic με 6-2, 6-2, 7-6 (4).

Μ’ αυτόν τον αρκετά εντυπωσιακό τρόπο, ο νεαρός Ισπανός κέρδισε για 2η διαδοχική χρονιά τον Σέρβο, 7 φορές πρωταθλητή και κάτοχο 24 Grand Slams τίτλων, για να φτάσει τους 4 major τίτλους μόλις 2 μήνες μετά τα 21α γενέθλιά του!

Για 2η σερί χρονιά επίσης στέρησε στον Djokovic τον 8ο τίτλο στο Wimbledon και την ισοφάριση του ρεκόρ του Roger Federer!

O Alcaraz ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα 2 πρώτα σετ του τελικού και λίγο έλειψε να τελειώσει το ματς μέσα σε 2 ώρες!

Πιο αναλυτικά, ο τενίστας από τη Μούρθια κυριάρχησε κατά κράτος σε 1ο και 2ο σετ, “έσπασε” τον Djokovic από 2 φορές και δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στο δικό του σερβίς (είχε μόνο ένα break point κατά και το έσβησε), για να φτάσει να προηγείται με 6-2, 6-2 σε 75 μόλις λεπτά.

Ο Djokovic δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά αν κάποιος έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει αγώνες σαν κι αυτούς, είναι αυτός. Στο 3ο σετ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, αλλά ακόμα κι έτσι ήταν πολύ δύσκολο να κοντράρει τον Alcaraz.

Στο 3ο game πάντως έσβησε 4 break points και υπερασπίστηκε το σερβίς του, για να περάσει μπροστά με 2-1 και προσπάθησε μέσα απ’ αυτό να φέρει το momentum στο μέρος του.

Στο 6ο game είχε εκείνος την ευκαιρία να κάνει το break, όμως ο Ισπανός την έσβησε με μεγάλο σερβίς και ισοφάρισε λίγο μετά σε 3-3. Τελικά, ο Alcaraz έκανε και σ’ αυτό το σετ πρώτος το break, στο κομβικό 9ο game, για να πάρει το προβάδισμα με 5-4.

Στο 10ο game, σερβίροντας για το ματς, ο Carlos είχε τριπλό championship point στο 5-4, 40-0. Κι ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, λίγο έλειψε να τα κάνει μαντάρα ο Ισπανός, που έκανε διπλό λάθος στο 1ο championship point, αργότερα ο Djokovic – που σ’ αυτό το σημείο έπαιζε τελείως ελεύθερα – με καλή επιστροφή μείωσε σε 40-30 και ακολούθησαν 2 ακόμα διαδοχικά αβίαστα λάθη για τον Alcaraz, που όχι μόνο βρέθηκε αντιμέτωπος με break point, αλλά συνέχισε να μη βρίσκει πρώτα σερβίς και υπέστη και το break, για να γίνει το 5-5!

Απέδειξε όμως πόσο σπουδαίος πρωταθλητής είναι ο Ισπανός, που δεν άφησε αυτή τη μικρή παρένθεση να καταστρέψει τον αγώνα του. Ο Djokovic με καλό service game προηγήθηκε με 6-5, αλλά ο Carlos απάντησε με love service game, στέλνοντας το σετ στο tie-break. Εκεί ήταν καλύτερος από τον Djokovic, όπως και σε όλο το ματς, για να επιβληθεί καθαρά με 7-4 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, έπειτα από 2 ώρες και 27 λεπτά παιχνιδιού.

O Alcaraz συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία και ξεκλείδωσε ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα σήμερα, αφού υπερασπίστηκε για 1η φορά έναν Grand Slam τίτλο στην καριέρα του. Παράλληλα, έγινε ο 1ος Ισπανός στην ιστορία του Wimbledon που κερδίζει το τρόπαιο διαδοχικές χρονιές, αφού ούτε ο Rafael Nadal δεν το κατάφερε αυτό.

Ταυτοχρόνως ο Alcaraz έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία που κερδίζει τους 4 πρώτους τελικούς του σε Grand Slams, μετά από τον Federer! Έχει πλέον 4 Grand Slams, 5 Masters 1000 και 15 τίτλους συνολικά στην εντυπωσιακή συλλογή του (15-4 σε τελικούς) ενώ όπως είπαμε τον περασμένο Μάιο έκλεισε τα 21!