53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου | Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστική Συνύπαρξη»

37

Με τα αποψινά (Δευτέρα 15-7-2024) εγκαίνια της έκθεσης «Εικαστική Συνύπαρξη» ξεκινά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου για την τρέχουσα εβδομάδα.

Συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου, έξι καλλιτέχνες συνυπάρχουν καταθέτοντας τα έργα τους, με αναφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη ψηφιδογραφία, οδηγώντας μας σε ένα φωτεινό ταξίδι των χρωμάτων, της αρμονίας και του τρισδιάστατου κάλλους.

Στην έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί απόψε Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, στις 8:00 μ μ, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, παρουσιάζουν τα έργα τους οι εικαστικοί: Αθανάσιος Καραμύτας (ζωγράφος), Ιωάννης Γκόγκος (ζωγράφος), Αθανάσιος Σταθακόπουλος (ζωγράφος), Σωτήρης Παναηλίδης (ζωγράφος), Ιορδάνης Ποιμενίδης (γλύπτης), Θωμάς Σαφέτης (εικαστικός, ψηφιδογράφος).

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024. Ανοικτή τις ώρες καθημερινά, 10:00-14:00 και 18:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο.

Η βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιωθεί με μουσική συναυλία, από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, σε διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Πατρή.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και έκθεση Σέρβων καλλιτεχνών (Τιμώμενη φετινή Χώρα) με σαράντα έργα ζωγραφικής, αλλά και έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «Ίριδα» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.