53ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Αρχαία Λείβηθρα | Προετοιμάζοντας την επιστημονική αναφορά στη γη του Ορφέα

69

Αν και η επιστημονική αναφορά στην αρχαία πόλη Λείβηθρα, την πατρίδα του μυθικού μύστη της τραγουδιστικής τέχνης, του Ορφέα, θα υλοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2024, η προετοιμασία για τα διαδικαστικά της εσπερίδας ήδη ξεκίνησε.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί στο πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου την καθόλα αξιόλογη εσπερίδα, συμβάλλοντας στην   ανάδειξη μιας ακόμα μοναδικής γωνιάς του αρχαιολογικού και ιστορικού ορίζοντα της Πιερίας.

Με βάση το περίγραμμα της εκδήλωσης, θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό που θα παρευρεθεί στη γη του κιθαρωδού Ορφέα,  να γίνει κοινωνός μέσω διεπιστημονικής προσέγγισης της αρχαιολογικής θέσης και του φυσικού-γεωλογικού περιβάλλοντος των Λειβήθρων και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του από τις  επιστημονικές ανακοινώσεις και την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

Η όλη δράση η οποία υλοποιείται συνεργατικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα μεταδίδεται  παράλληλα σε απ’ ευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου.

Υποστηρίζεται από το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.

Για την διαπίστωση των αναγκαίων παρεμβάσεων σχετικών με  την πραγματοποίηση της εσπερίδας (η έναρξή της προγραμματίζεται στις 4:00 μ μ), καθώς ζητήματα οργάνωσης και προβολής της, την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 έγινε επιτόπια συνάντηση εργασίας εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων.

Συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν η υπεύθυνη του αρχαιολογικού χώρου των Λειβήθρων, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, Ελένη Κλινάκη, η υπεύθυνη τεχνικής συντήρησης, Βασιλική Κυπριανού και η συνεργάτης-εθελόντρια του τομέα επικοινωνίας και προβολής του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Ιωάννα Σκρέτα (Social Media Manager).