Λαμία: Τουρίστας «κοκκάλωσε» όρθιος για 3 ώρες στον ήλιο

Έμειναν άναυδοι περαστικοί

114

Ένα περίεργο περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της πόλης της Λαμίας το πρωί του Σαββάτου. Ένας νεαρός τουρίστας έμεινε όρθιος σε μια κεντρική πλατεία της πόλης για δύο ολόκληρες ώρες, σαν στήλη άλατος, με τη βαλίτσα του δίπλα του, εκτεθειμένος στον ήλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τοπικά μέσα, επρόκειτο για έναν 34χρονο άντρα από την Πολωνία. Ο οποίος από τις 08.30 το πρωί στεκόταν όρθιος χωρίς να δείχνει να έχει αίσθηση με το περιβάλλον, μπροστά από ένα παγκάκι και εκτεθειμένος στον ήλιο.

Ο 34χρονος Πολωνός είχε περάσει τη νύχτα μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ τουριστών σε τοπικό ξενοδοχείο και το πρωί θα αναχωρούσαν με λεωφορείο. Τον εντόπισαν αρχικά οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου και μερικοί περαστικοί και τον πλησίασαν ανήσυχοι. Ο νεαρός άνδρας δεν ανταποκρινόταν στις ερωτήσεις, μένοντας ακίνητος.

Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία για βοήθεια, αλλά αυτός αρνούνταν να καθίσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των συνταξιδιωτών και της ξεναγού. Το περιστατικό διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες και ξεναγός και διασώστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να τον πείσουν να μπει στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στα Επείγοντα.