Φωτιά στον Όλυμπο – στη θέση Τοπόλιανη (αποκλ. video)

Ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

122

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην παρολύμπια περιοχή ανάμεσα στη Λεπτοκαρυά και το Λιτόχωρο αντιμετωπίστηκε. Άμεσα έφτασαν στην περιοχή έξι πτητικά μέσα πυρόσβεσης, η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου και Κατερίνης, η Δασική Υπηρεσία, επτά μηχανήματα έργου του Δήμου Δίου-Ολύμπου όπως και της 24ης Τ.Θ.Τ. καθώς και μέλη εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης, που κατάφεραν να περιορίσουν μια δυνητικά μεγάλη φυσική καταστροφή.

Επιχειρούν 31 #πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου της 2ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και 9 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 5 αεροσκάφη πυρόσβεσης και 1 ελικόπτερο.

Η επικοινωνία με τον υπουργό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ήταν συνεχής [ Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας / Vassilis Kikilias]. Τον ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, όπως επίσης τη Δασική Υπηρεσία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τους εθελοντές, που επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς μέσα σε συνθήκες καύσωνα, με προσπάθεια πάνω από τα ανθρώπινα όρια.

Η περιοχή θα συνεχίσει να ελέγχεται στο υπόλοιπο της ημέρας για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.