Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου στον Σωτήρη Μασταγκά

ερευνητή-συγγραφέα τοπικής ιστορίας, για το συγγραφικό του έργο, το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Λιτόχωρο 

68

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σας προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής στον Σωτήρη Μασταγκά, ερευνητή-συγγραφέα τοπικής ιστορίας, για το συγγραφικό του έργο, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 (ώρα 20:30) στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου.

Στο έργο του Σωτήρη Μασταγκά συγκαταλέγονται 22 τόμοι της εκδοτικής σειράς «Χρονικά Λιτοχώρου», με πρώτη έκδοση το 2009 και πιο πρόσφατη το 2024, δύο τόμοι-λευκώματα αφιερωμένα στον «Απόλλωνα Λιτοχώρου», η μονογραφία του Ευάγγελου Κοροβάγκου, προέδρου της Προσωρινής Κυβέρνησης της Μακεδονίας κατά την επανάσταση του 1878, κ.α.

Ο Σωτήρης Μασταγκάς, Υποστράτηγος (ε.α.), πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., απόφοιτος της ΣΣΑΣ, υπήρξε επίσης, κατά το παρελθόν, υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας “Δημότης Λιτοχώρου”, ενώ συνεχίζει σήμερα ενεργά την αρθρογραφία για θέματα που αφορούν στον τόπο του, τη μελέτη και καταγραφή της τοπικής ιστορίας και τη συμμετοχή του σε συνέδρια ως ομιλητής.

Στην τιμητική εκδήλωση του Σαββάτου 20 Ιουλίου θα μιλήσουν για τον συγγραφέα η κυρία Δέσποινα Καρτσιούνα-Παπαζαχαρία, φιλόλογος και η κυρία Ουρανία Κατσαμάκα, φιλόλογος, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Την εκδήλωση θα ντύσει μουσικά η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης».