Αντώνης Ρέμος: Δέσμευση Περιουσίας μέχρι 1,5 εκατ. Ευρώ μετά από Έρευνα για Φοροδιαφυγή – “Δεν Έχω Φοροδιαφύγει”, Δηλώνει o ίδιος

354

Ο Αντώνης Ρέμος βρίσκεται υπό έρευνα για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Ο γνωστός τραγουδιστής, μέσω των νομικών του εκπροσώπων, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, εξέφρασε τη λύπη και την απορία του για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας, λόγω της υποψίας φοροδιαφυγής.

Ο Αντώνης Ρέμος δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος από τη διαρροή της απόρρητης δικονομικής διαδικασίας στα μέσα ενημέρωσης, η οποία, όπως ανέφερε, τον εκθέτει άδικα. Επιπλέον, τόνισε ότι δεν έχει κληθεί ποτέ από την αρμόδια αρχή για να δώσει εξηγήσεις ή να προσκομίσει στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή. Περιμένει άμεσα κλήση για να ενημερωθεί επίσημα για τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να καθαρίσει το όνομά του.

Η υπόθεση έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης, 4 Ιουλίου, όταν η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα ανακοίνωσε τη δέσμευση της περιουσίας του τραγουδιστή, μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από αναφορές σε συναλλαγές μιας εταιρείας του Ρέμου που φέρεται να κίνησαν υποψίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυσέλιδο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία, αναφέρει χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή, περίπου 50.000 ευρώ ετησίως, ποσό που θεωρείται ασυνήθιστα χαμηλό για έναν καλλιτέχνη του διαμετρήματος του Ρέμου. Το πόρισμα παραδόθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα πριν από έναν μήνα, ο οποίος διερευνά την υπόθεση περαιτέρω.