Νεκρός εντοπίστηκε ο παρουσιαστής του BBC και αρθρογράφος της Daily Mail, Dr. Michael Mosley

259
H παραλία κοντά στην οποία βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλει AP Photo/Antonis Mystiloglou

Βρέθηκε νεκρός στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη.

Η είδηση του εντοπισμού της σορού του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ στο νησί της Σύμης κυριαρχεί στα βρετανικά ΜΜΕ.

Το Skynews αναφέρει ότι ο διευθυντής ενός μπαρ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας ο Ηλίας Τσαβαρής, 38 ετών, είδε πρώτος το πτώμα που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον Μάικλ Μόσλεϊ αφού πρώτα ο δήμαρχος του νησιού τον ενημέρωσε ότι «είδε κάτι» δίπλα στον φράχτη του μπαρ και ειδοποίησε το προσωπικό.

«Το είδαν με τη βάρκα. Ο δήμαρχος ήρθε και είδε κάτι και τότε ήταν που με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν είδατε κάτι πήγαινε να ελέγξεις εκεί», αποκάλυψε.

«Με κάλεσαν και μου είπαν ξέρεις κάτι είδαμε κάτι από μακριά μπορείς να πας να το ελέγξεις και έτσι πήγα εκεί» πρόσθεσε.

«Όταν λοιπόν πήγα εκεί είδα κάτι σαν σώμα για να βεβαιωθώ. Δεν βλέπεις ένα πτώμα κάθε μέρα, δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, είναι καλοκαίρι υποτίθεται ότι πρέπει να διασκεδάζεις και να κολυμπάς. (…) Δεν περπάτησε μέσα από το εστιατόριο. Αν είχε περάσει από εκεί θα είχαμε ελέγξει τις κάμερες», τόνισε ακόμη.

Ο ίδιος αποκάλυψε ακόμη ότι «οι διασώστες έψαχναν την περιοχή αυτή καθημερινά με ελικόπτερα».

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο BBC News ότι ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».Το πτώμα βρέθηκε δίπλα σε έναν φράχτη. Δεν έχει μετακινηθεί από το σημείο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου παιδιά παίζουν στο νερό στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Δήμαρχος Σύμης: Δέκα μέτρα πριν φτάσει στην παραλία έπεσε και σκοτώθηκε

«Πήγαμε με ένα σκάφος σε ένα σπήλαιο στην Αγία Μαρίνα γιατί είχαμε πληροφορίες ότι βρίσκεται ένα άτομο εκεί και μπορεί να έπεσε μέσα. Όπως πηγαίναμε καθ’ οδόν με τις κάμερες εντοπίσαμε ένα αντικείμενο 10 μέτρα από την παραλία. Δηλαδή ο Βρετανός έφτασε στον προορισμό του, αλλά λίγα μέτρα πριν φτάσει έπεσε και σκοτώθηκε. Εκεί στην περιοχή είχε 200 άτομα και δεν τον είδε κανένας», δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος. Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του , ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγανε στα σπίτια τους.Εκεί, όμως, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.