Νέα Έφεσος: Εκδηλώσεις για τα «20 έτη συναντήσεων & συμπροσευχών του Οικ.Πατριάρχη Βαρθολομαίου (φωτο)

στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

126

Επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, για τα είκοσι έτη συναντήσεων και συμπροσευχών στις εκκλησίες των «Αλησμόνητων Πατρίδων».

Οι εκδηλώσεις τελούσαν υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη τον οποίο εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από τη Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, από τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο Ηράκλειτος» και από την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου 2024, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Νέας Εφέσου, προεξάρχοντος του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ακολούθησε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Εφέσου με θέμα «Η συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εθνική και θρησκευτική αυτοσυνειδησία των Ελλήνων», με χαιρετισμούς καθώς και με μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με βίντεο που αφορούσε «συναντήσεις στις αλησμόνητες πατρίδες», με ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προύσης, κ. Ιωακείμ, με θέμα: «Οικουμενικό Πατριαρχείο – Οικουμενικός Πατριάρχης – Οικουμενικός Ελληνισμός. Η Α.Θ. Παναγιότης Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ως Πνευματικός Πατέρας», με βίντεο για την «Ίμβρο – Δημήτριος Αρχοντώνης», με ομιλία του κ. Παύλου Σταματίδη, Άρχοντος Οστιάριου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Προέδρου της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης με θέμα: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Ίμβριος», καθώς και τραγούδια από τη χορωδία και τους κανταδόρους της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης.