Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα είναι «Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων»

1298

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14/12 η τελετή ορκωμοσίας των μελών του νέου περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Την ορκωμοσία της “νέας” διοίκησης Τζιτζικώστα τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Τζιτζικώστα και νέους στους περιφερειακούς συμβούλους καλή δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους καθώς και να συνεχίσουν να εργάζονται υπέρ του λαού και για το καλό της Περιφέρειας. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία πέντε μητροπολιτών, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Γιάννη Μπρατάκου, εκπροσώπων όλων των κομμάτων, βουλευτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, οκ.  βουλευτής της ΝΔ, Φάνης Παπάς. Ακόμα το παρόν έδωσαν οι νέοι Περιφερειάρχες, Αττικής, κ. Νίκο; Χαρδαλιάς και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Νίκη Ανδρεάδου, ο κ. δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Θοδωρής Τζέκος κ.ά., καθώς και εκπροσώπων θεσμών και φορέων της περιοχής.

Τζιτζικώστας: Το όραμά για τη «Μακεδονία του 2030»

Το όραμά του για την «Μακεδονία του 2030» παρουσίασε απόψε κατά την ορκωμοσία του, αλλά και του νέου περιφερειακού συμβουλίου, ο εκ νέου περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος εμφανίστηκε ενωτικός και δεσμεύτηκε ότι θα είναι «περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων».

“Είναι πολύ σημαντική ημέρα γιατί σήμερα υπογράφουμε ένα συμβόλαιο με το οποίο αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι θα βάζουμε πάνω και πρώτα από όλα τα συμφέροντα του τόπου μας και ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας”, ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Εργατικότητα, θάρρος, επιμονή, συνεργασία, αλληλεγγύη, πατριωτισμός και αγάπη για τον τόπο είναι τα ιδανικά και οι αξίες με τις οποίες δεσμεύτηκε ο ίδιος να πορευτεί.

“Είναι γεγονός ότι ποτέ άλλοτε ο τόπος μας δεν αντιμετώπισε τόσες μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Όμως μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον η Κεντρική Μακεδονία όχι μόνο έμεινε όρθια, αλλά έκανε και μεγάλα και σταθερά βήματα μπροστά. Και αυτή η νέα θητεία βρίσκει τη Μακεδονία ακόμα πιο δυνατή. Με σημαντική αύξηση του ΑΕΠ. Με δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Με τις εξαγωγές και τα έσοδα του τουρισμού να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Με την είσοδο στην πρώτη δεκάδα των Περιφερειών της Ευρώπης στην ανάπτυξη της καινοτομίας. Με διπλάσιες επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με παγκόσμιες κινηματογραφικές παραγωγές που διαφημίζουν σε όλο τον κόσμο τον τόπο μας. Με την ψηφιακή πλέον περιφέρεια
να εξυπηρετεί ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Με νέα σχολεία. Με πιο σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα στα νοσοκομεία. Με μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα. Με πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους. Με περισσότερα πάρκα και χώρους πρασίνου στις γειτονιές μας. Με κοινωνικές δομές που υποστηρίζουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Με παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς που εμπιστεύονται τον τόπο, τους ανθρώπους και το σχέδιο μας για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πήχηςς λοιπόν, είναι ψηλά, θα τον κρατήσουμε ψηλά και θα περάσουμε για ακόμα μία φορά από πάνω”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας κάνοντας έναν απολογισμό των έργων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

“Μια σύγχρονη, έξυπνη πράσινη και ανθρώπινη Μακεδονία. σε αυτούς τους τέσσερεις άξονες, με δύναμη μας την εμπιστοσύνη, την εμπειρία, τη συνέπεια, το σχέδιο, την ομάδα και την όρεξη για πολλή δουλεια και χωρίς να χαθεί ούτε μία μέρα, συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στα γερά θεμέλια που βάλαμε.

Χτίζουμε τη Σύγχρονη Μακεδονία:

Με συνέχιση των έργων βελτίωσης και αναβάθμισης χιλιάδων χιλιομέτρων του οδικού μας δικτύου. Με προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων. Με χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην καινοτομία, στις εξαγωγές. Με την κατασκευή δεκάδων νέων σχολείων και έργα αναβάθμισης σε όλα τα νοσοκομεία.
Με έργα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού. Με την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων
για εργαζόμενους και άνεργους συμπολίτες μας. Και με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος,βάζουμε πλέον σε τροχιά υλοποίησης το έργο που οραματίστηκε και σχεδίασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού που θα αποτελέσει τη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης”, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το “παρών” στην τελετη ορκωμοσίας μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδας Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης. Παράλληλα, παρόντες ήταν βουλευτές της Θεσσαλονίκης, ο νέος δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, καθώς επίσης και των ενόπλων δυνάμεων.

Στο πλευρό του περιφερειάρχη βρέθηκε η σύζυγός του Ελεάνα Βλάχου, μαζί με τα δύο τους παιδιά.