Θεσσαλονίκη: Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς για μαθητές

389

H Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, στο πλαίσιο της 21ης Έκθεσης Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic’n Play 2023 που θα πραγματοποιηθεί στις 7- 10 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη, στην Αποθήκη Γ΄ του Ο.Λ.Θ, πρόκειται να παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς» που υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Ε΄- ΣΤ’ τάξεων δημοτικού και Α’ γυμνασίου και περιλαμβάνει:                            

  • Ιστοσελίδα με ψηφιακό χάρτη των αρχαιολογικών σπηλαίων της Ελλάδας εμπλουτισμένο με πληροφοριακό και εποπτικό υλικό, εκπαιδευτική ταινία, διαδραστικά παιχνίδια, ενημερωτικά κείμενα για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.ά.
  • Μουσειο-βαλίτσα με αντικείμενα-αντίγραφα ευρημάτων που έχουν βρεθεί σε ανασκαφές σπηλαίων, εκπαιδευτικό φάκελο και δραστηριότητες για τους μαθητές στις οποίες περιλαμβάνεται και ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι εξερεύνησης σπηλαίου με κάρτες!

Οι μαθητές των σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εργαστήρια που διοργανώνονται την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 9.30-13.30 στους χώρους της έκθεσης, στην Αποθήκη Γ’ του Ο.Λ.Θ. ενώ οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ιστορίες και μύθοι από τα βάθη της σπηλιάς», την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Ομιλιών της  Έκθεσης Κόμικς και Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comicn Play 2023 ώστε, εφόσον ενδιαφέρονται, να προγραμματίσουν μια παρουσίαση στο σχολείο τους.

Αριθμός θέσεων: 25 μαθητές ανά εργαστήριο

Δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected], υπόψη Χ.Μιχελάκη, μέχρι  6  Δεκεμβρίου 2023. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες: 2310-410185 (Χ. Μιχελάκη)