Το Κόστος του Φωτογράφου Γάμου

601

Όταν πρόκειται για την ημέρα του γάμου, η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Ανάμεσα στα σημαντικότερα στοιχεία που δημιουργούν και τις πιο δυνατές αναμνήσεις, είναι οι φωτογραφίες γάμου. Πόσο κοστίζει όμως ένας φωτογράφος γάμου στην Ελλάδα σήμερα;

Στην Ελλάδα, το φωτογραφικό άλμπουμ είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό σουβενίρ. Είναι μία πύλη προς το παρελθόν, που φέρνει στο παρόν τις στιγμές της ευτυχίας και της συγκίνησης.

  • Βασική Φωτογράφηση: Συνήθως, το πακέτο της βασικής φωτογράφησης περιλαμβάνει την κάλυψη της τελετής και του γαμήλιου δείπνου. Αυτό το πακέτο συνήθως ξεκινάει από 800 ευρώ (για κάποιον νέο στο χώρο).
  • Έξτρα υπηρεσίες: Εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως βίντεο, drone shots, άλμπουμ πολυτελείας, μπορούν να αυξήσουν το κόστος μεταξύ 2.500-3.500 ευρώ ή περισσότερο.

Τι επηρεάζει το κόστος του φωτογράφου γάμου;

  • Εξοπλισμός: Κάθε φωτογράφος επενδύει σε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας. Οι νέες τεχνολογίες και οι προηγμένοι φακοί μπορούν να είναι πολύ δαπανηροί.
  • Εκπαίδευση: Η συνεχής εκπαίδευση και η κατάρτιση στη φωτογραφία αυξάνει το κόστος του φωτογράφου γάμου, αλλά εξασφαλίζει και υψηλότερη ποιότητα στη δουλειά, και σίγουρα θέλουμε οι φωτογραφίες του γάμου μας να είναι μοναδικές.
  • Στιλ: Το να βρείτε έναν φωτογράφο γάμου με το κατάλληλο στιλ για εσάς μπορεί να κοστίζει περισσότερο, ειδικά αν αυτό το στιλ είναι πιο σπάνιο ή εξειδικευμένος, οπότε απαιτεί και παραπάνω προσπάθεια του φωτογράφου.
  • Πρόσθετες Υπηρεσίες: Πακέτα με πρόσθετα, όπως “trash the dress” ή pre-wedding shoots, μπορούν να αυξήσουν τον τελικό λογαριασμό.
  • Πείρα: Ένας φωτογράφος με καταξιωμένη καριέρα στο χώρο θα χρεώνει συνήθως περισσότερο από έναν νεότερο στο επάγγελμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα είναι καλές οι φωτογραφίες του νέου επαγγελματία.

Κατά τη διάρκεια της επιλογής ενός φωτογράφου γάμου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πληρώνετε απλά για μια υπηρεσία. Πληρώνετε για τις αναμνήσεις μιας ζωής. Ανεξαρτήτως του πόσο κοστίζει, είναι μια επένδυση που θα σας χαρίζει χαρά και συγκίνηση για πάντα.