Μαίνεται μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Ήχησε το 112 σε οκτώ περιοχές

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη. Εστάλη μήνυμα από το 112, έκλεισε τμήμα της Εγνατίας.

13157

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης και κατευθύνεται νότια προς την Εγνατία Οδό.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κυρίως σε δύσβατο σημείο ανάμεσα σε τέσσερα χωριά τα οποία δεν απειλούνται άμεσα αλλά λόγω των δυνατών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή κρίθηκε απαραίτητο να ενεργοποιηθεί το «112» και να εκδοθεί μήνυμα που καλεί σε  εκκένωση προς την Αλεξανδρούπολη τους κατοίκους και τους επισκέπτες των χωριών Μελία, Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα, Λουτρός, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό.

Μάλιστα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν για την κατάσβεσή της ενισχύθηκαν.

Αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 135 πυροσβέστες με 31 υδροφόρα οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά πέρασε την Εγνατία Οδό, έχει ανέβει επάνω στο βουνό καίει πεύκα ενώ πλησιάζει προς κατοικημένες περιοχές, ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Η φωτιά έφτασε στα όρια της Εγνατίας Οδού και στο σημείο διεκόπει η κυκλοφορία ενώ στην απέναντι πλευρά έχουν τοποθετηθεί δυνάμεις ώστε να αποτρέψουν τυχόν πέρασμα της πυρκαγιάς και στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

«Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη ημέρα. Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο. Φαίνεται ότι θα είναι και μια πολύ δύσκολη νύχτα», δήλωσε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Έχω πληροφορίες ότι έχουν καεί καλλιέργειες αλλά και κατοικίες. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτροβιτς.