Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών: Συνδικαλιστικός τουρισμός

7

Μήπως ζορίζεσαι οικονομικά; Μήπως οι διακοπές για σένα είναι πολυτέλεια; Αλήθεια, φέτος πήγες διακοπές; Και πόσο σου στοίχισαν; Κι όμως υπάρχουν κάποιοι, που πηγαίνουν διακοπές με τα λεφτά τα δικά σου. Από 01-07-24 έως 04-07-24 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Novotel στην Αθήνα το 21ο συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε με τη συμμετοχή 296 συνέδρων. Εεεε όχι ακριβώς. Για την ακρίβεια θα έπρεπε να είναι 296, στην πράξη όμως πόσοι παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου;

Μιας και το καλοκαίρι τελειώνει και η επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας είναι προ των πυλών για όλους, για να συνηθίζουμε σιγά σιγά, σου έχουμε ένα μικρό κουίζ. Οι δύο φωτογραφίες, που ακολουθούν είναι από τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου. Στη μία από τις δύο απεικονίζονται οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων και στην άλλη οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και των ΠΕΚ. Μπορείς να μαντέψεις σε ποια φωτογραφία απεικονίζονται οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και των ΠΕΚ; Η απάντηση μετά τις φωτό.

Αν διάλεξες την πρώτη φωτογραφία, είτε δεν ξέρεις τι σου γίνεται είτε ζεις σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, που το μετρό της Θεσσαλονίκης έχει παραδοθεί και είναι ήδη σε χρήση και το λάδι έχει 5 € το λίτρο.

Αν διάλεξες τη δεύτερη φωτογραφία, τότε μπράβο σου. Μάντεψες σωστά. Μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί οι καρέκλες φαίνονται άδειες. Όχι, δεν έχει γίνει photoshop ούτε επεξεργασία με AI. Απλά οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ, των ΣΥΝΕΚ και των ΠΕΚ είτε είναι αόρατοι είτε προτίμησαν αντί για το βαρετό Συνέδριο την αγκαλιά του Μορφέα ή τέλος πάντων κάποια αγκαλιά εκτός της αίθουσας του υπογείου, όπου πραγματοποιούταν το Συνέδριο. Για να είμαστε δίκαιοι οι Σύνεδροι της ΔΑΚΕ εμφανίστηκαν το βράδυ της 3ης μέρας λίγο πριν τις ψηφοφορίες. Λίγα καουμποϋλίκια, λίγες φωνές για το θεαθήναι (μιας και είμαστε σε Συνέδριο) και μετά από κανένα δίωρο το πολύ αποχώρησαν αγανακτισμένοι με θεατρινισμούς για Oscar, όταν το ΠΑΜΕ έφερε σε ψηφοφορία το θέμα της συνέχισης της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση, για να τους ακολουθήσουν μετά από λίγο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι σύνεδροι των ΣΥΝΕΚ, διαλύοντας το Συνέδριο, όπως είχαν κάνει στο προηγούμενο οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων.

Τι σου είναι όμως οι συνειρμοί. Είπαμε Oscar και τι ήρθε στο μυαλό; Θυμάστε πριν από 5 χρόνια όταν ο τότε Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας (της ΔΑΚΕ)είχε κλείσει από μόνος του, χωρίς να ρωτήσει κανέναν δωμάτια για τους συνέδρους της Πιερίας στο τραγικό ξενοδοχείο Oscar (περιοχή Σταθμού Λαρίσης); Μόνο που οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ δεν εμφανίστηκαν ποτέ και διέμειναν σε άγνωστο κατάλυμα, που παραμένει μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό, παρά τα πολλά ερωτήματα, που έχουμε θέσει στην Ο.Λ.Μ.Ε. τα προηγούμενα χρόνια.

Έτσι και φέτος. Παρά το ότι η εγκύκλιος της Ο.Λ.Μ.Ε. ήταν σαφέστατη και προέβλεπε ότι οι σύνεδροι παραδίδουν τα παραστατικά στην τοπική Ε.Λ.Μ.Ε., η οποία φροντίζει για την αποστολή τους στην Ο.Λ.Μ.Ε. και σε καμία περίπτωση δεν τα αποστέλλει κάθε σύνεδρος από μόνος του, οι δύο σύνεδροι της ΔΑΚΕ ισχυρίζονται ότι τα παρέδωσαν μόνοι τους στην Ο.Λ.Μ.Ε., προκειμένου για άλλη μια φορά να μην αποκαλυφθεί το κατάλυμα διαμονής τους. Όσοι τους ψηφίσατε, μπορείτε να τους ρωτήσετε πού έμειναν, αν βρέθηκαν κατά λάθος στο Novotel από 1-4 Ιουλίου, πώς ήταν οι διακοπές τους στο Συνέδριο και τι θυμούνται από τη συμμετοχή τους σε αυτό. Επίσης μπορείτε να τους ρωτήσετε τι ψήφισαν στο θέμα της μπαρούφας της απεργίας-αποχής.

Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι στο Συνέδριο όλοι οι αντιπρόσωποι από την Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας φορούσαν μακριά παντελόνια. Ωστόσο το περιεχόμενο είναι διαφορετικό για τον καθένα. Το παρόν κείμενο αποτελεί άλλη μια προσπάθεια δολοφονίας παλιοχαρακτήρων.

Κουτσομπολιό: Επειδή στο Συνέδριο οι σύνεδροι δεν γνώριζαν ποιοι είμαστε, στήνοντας αυτί στα διάφορα πηγαδάκια εκτός ή εντός της αίθουσας του Συνεδρίου ακούσαμε διαλόγους, που έμοιαζαν κάπως έτσι ή ακριβώς έτσι:

– Τι έγινε στην Πιερία;

– Ναι, ποιοι είναι αυτοί με το 48%;

Συναδέλφισσα, συνάδελφε βλέπεις τι έκανες; Τους τρόμαξες. Έχει γούστο λέει να εμφανιστούν και αλλού τέτοιες ανεξάρτητες, απρόβλεπτες, μη ελεγχόμενες ομάδες ανεξάρτητων μαχόμενων εκπαιδευτικών και να έχουμε τίποτα ανατροπές; Όχι τίποτα άλλο, αλλά έρχονται και οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, εκεί που η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών την προηγούμενη φορά με ψηφοδέλτιο μόνο από την Πιερία βγήκε 4η δύναμη πανελλαδικά!

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών