Διεγράφη η Αθηνά Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν παραδίδει την έδρα της

10

Ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Τασούλα, ενημερώνει πως, μετά από εισήγηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Ακολουθεί η επιστολή:
Προς
Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Κωνσταντίνο Τασούλα
Αθήνα, 28.8.2024

Remaining Time 0:00

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Βουλευτής Β1’ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού.
Με εκτίμηση,

Νίκος Παππάς
Πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν παραδίδει την έδρα της η Αθηνά Λινού

Την απόφασή της να μην παραδώσει τη βουλευτική της έδρα, παρά τη διαγραφή της και επισήμως από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε με δήλωσή της η Αθηνά Λινού, απευθυνόμενη μάλιστα προσωπικά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού: 

“Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου”.

Σε ανάρτησή της η κα Λινού αναφέρει επίσης: “Oι αυτόκλητοι δικαστές και δημόσιοι κατήγοροι που δήθεν ενδιαφέρονται για τη νομιμότητα, πρέπει πάνω απ’ όλα να λάβουν υπόψη τους τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει να παρέμβει για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού, έχει ήδη αποφανθεί, και μάλιστα με την πιο σημαντική σύνθεσή του.

Νομικά, ηθικά και πολιτικά, το ζήτημα είναι απολύτως σαφές. Ας μπουν στον κόπο, έστω και τώρα, οι ενδιαφερόμενοι να διαβάσουν την απόφαση 855/2017 από τη Μείζονα Σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συνεχίζω δικαστικά”.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι:

1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…

3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, η Κουμουνδούρου – ελέω Πολάκη, ο οποίος είναι σε ανοιχτή σύγκρουση εδώ και εβδομάδες μαζί της και στον οποίο απέστειλε εξώδικο πρόσφατα η Αθηνά Λινού – διαμήνυε τις προηγούμενες ημέρες ότι “ερευνά” τις καταγγελίες για τις εταιρείες της, της ζητήθηκαν στοιχεία για αυτές και θα αποφάσιζε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “νηφάλια” συν τω χρόνω και μετά από συνάντησή τους.

Η διαγραφή Λινού, κατά  παροικούντες στην Ιερουσαλήμ,  δεν είναι ικανή αλλά πάντως είναι αναγκαία συνθήκη για να εξευμενιστεί ο Παύλος Πολάκης και να “κάνε πίσω” από τη διακηρυγμένη του πρόθεση να ασκήσει πρόταση μομφής σε Κασσελάκη, στην επικείμενη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτή την εξέλιξη, μετρά 34 βουλευτές.

Σημειωτέον, ότι εκτός ΚΟ είναι και ο Παύλος Πολάκης αν και κρίνεται πιθανότατο να προαλείφεται η επιστροφή του.

Πανηγυρίζει ο Π. Πολάκης

Με μία ανάρτηση σε πανηγυρικούς τόνους σχολιάζει διαγραφή της Αθηνάς Λινού, στην πρώτη του αντίδραση ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων κάνει λόγο για “δικαίωση”, έπειτα από το μπαράζ αναρτήσεων που είχε κάνει με καταγγελίες για το Ινστιτούτο Prolepsis του οποίου προΐστανται η Αθηνά Λινού, προσθέτοντας πάντως ότι “συνεχίζουμε για βαθιές αλλαγές”.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο Π. Πολάκης γράφει (διατηρείται η ορθογραφία του βουλευτή):

“Τι να πω τωρα….

ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!

(και μαθημα σε αυτους που νομισαν πως βρηκαν την ευκαιρια να ξεμπερδέψουν μαζι μου … εντος και εκτος..)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ !!

ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ!!”

Κασσελάκης για Λινού: Οι εξηγήσεις της δημιούργησαν περισσότερες απορίες

“Η διαφάνεια και ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς”, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Όπως εξηγεί, έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση καθώς τα στοιχεία που παρείχε η Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis “δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν”, ενώ οι περαιτέρω διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από τη βουλευτή δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης αναφέρει:

“Η διαφάνεια και ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς.

Αυτές άλλωστε συνιστούν και ειδοποιό διαφορά μεταξύ της Αριστεράς και του συστήματος Μητσοτάκη.

Σε τέτοια όμως ζητήματα πρέπει κανείς να είναι δίκαιος, να κάνει έρευνα -ακόμη και χρονοβόρα- και όχι να λειτουργεί υπό οποιαδήποτε πίεση ή το βάρος της κοινής γνώμης.

Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis.

Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής.

Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά.

Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα.

Να είναι ξεκάθαρο: Εισαγγελέας δεν είμαι. Μιλάω καθαρά πολιτικά.

Και πολιτικά, η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς.

Η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης.

Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές.

Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει. Και θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας.

Δυστυχώς οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Και πρόσκαιρη πολιτική φθορά.

Όμως για μένα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Το άλμα προς τα εμπρός θα γίνει με κάθε κόστος”.