ΔΕΥΑΚ: Συνάντηση για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του εθνικού σταδίου

7

Η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης και η κατασκευή νέων αγωγών ομβρίων σε περιοχές του αστικού ιστού που δεν διαθέτουν σήμερα αντίστοιχες υποδομές, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σάββας Οφείδης είχε το πρωί της Δευτέρας συνάντηση με εκπροσώπους κατοίκων της επέκτασης του Εθνικού Σταδίου, που έχουν αιτηθεί τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης και δικτύου ομβρίων σε συγκεκριμένους δρόμους της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της επιτροπής πολιτών οι κυρίες Γεωργία Μπατζόγλου, Χριστίνα Παλάγκα και Ελένη Βούβαρη.

Ο κ. Οφείδης ενημέρωσε τις εκπροσώπους για τις ενέργειες που έχει κάνει η ΔΕΥΑΚ για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή, αναφέροντας ότι ήδη έχει γίνει μία προμελέτη για να προϋπολογιστεί το κόστος κατασκευής του έργου. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται το 2025 να προχωρήσει η κατασκευή, με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας, του κεντρικού αγωγού μεταφοράς λυμάτων, με προϋπολογισμό που αγγίζει τις 500.000€. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του κεντρικού αγωγού, το 2026 θα ξεκινήσει και η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή, ώστε να συνδεθούν οι κατοικίες.

Μάλιστα, ο κ. Οφείδης τόνισε ότι υπάρχει ένας προγραμματισμός για τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και διοχέτευσης των ομβρίων υδάτων που απαιτούνται στην πόλη. Όπως ανέφερε η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει την επόμενη χρονιά σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή ενός πλήρους δικτύου ομβρίων στην παραλιακή ζώνη και στην επικαιροποίηση της μελέτης για τις επεκτάσεις της πόλης, με στόχο το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και να εκτελεστεί συνολικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΚ εστιάζει στην υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και επενδύσεων, εκπονώντας άμεσα νέες μελέτες για την κατασκευή σύγχρονων υποδομών, που αφορούν μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και σε αντιπλημμυρικά έργα, με στόχο την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου που θα είναι διαθέσιμο.