ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – Ο Κασσελάκης αντικατέστησε τον Σωκράτη Φάμελλο με τον Νίκο Παππά

Τα εξώδικα, η Τσαπανίδου και η παρέμβαση Κασσελάκη... δια της απουσίας του

7

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρενέβη διαδικτυακά στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει της έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Σαρωτικές αλλαγές εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που στιγματίζεται με την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του και μετέχει διαδικτυακά, μέσω zoom, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος πρόεδρό της Σωκράτη Φάμελλο με τον Νίκο Παππά.

Συντονίστρια της Επιτροπής Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) προτείνεται η Γιώτα Πούλου και αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ η Ραλλία Χρηστίδου.

Γραμματέας της Κ.Ο. παραμένει η Θεοδώρα Τζάκρη και διευθυντής της Κ.Ο. ο Θάνος Μωραΐτης.

Στην διαδικτυακή τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί στην προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ καθώς και γενικότερα στις δράσεις του κόμματος.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η σύγκρουση μεταξύ βουλευτών και στελεχών έχει φτάσει στα άκρα. Άλλωστε η μέρα ξεκίνησε με το εξώδικο που έστειλε η Αθηνά Λινού στον Παύλο Πολάκη, για το όσα ισχυρίζεται στις επί βδομάδες αναρτήσεις του.

Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη, όπως ήταν αναμενόμενο ήρθε αμέσως που με δική του ανάρτηση δηλώνει ότι δεν παίρνει λέξη πίσω.

Η Πόπη Τσαπανίδου θα ορκιστεί βουλευτής

Τέλος στα σενάρια για το αν θα κρατήσει τελικώς τη βουλευτική έδρα μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου έδωσε η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματος ότι θα ορκιστεί.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Popi Tsapanidou 💫 (@tsapanidou)

Νέα επίθεση Σπίρτζη κατά Κασσελάκη

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Σπίρτζης συνεχίζει την σκληρή επίθεση κατά Κασσελάκη, καλώντας τον για μια ακόμα φορά να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η γνώμη μου είναι ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε αυτά που λέει δημόσια, τουλάχιστον σε σχέση με αυτά που πιστεύει, είναι να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, νομίζω ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση στα όργανα του κόμματος, κυρίως στην Κεντρική Επιτροπή, που είναι υπεύθυνη για το πώς θα δρομολογηθούν άλλου είδους πράξεις. Έχουμε χρέος να το κάνουμε», τόνισε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ.