Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου : Η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της βιομηχανίας

Αναβάθμιση του μεγαλύτερου Βιομηχανικού Πάρκου των Βαλκανίων

6

 Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για τη Βιομηχανία, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.

Αφού επισκέφθηκαν επιχειρήσεις εντός της ΒΙ.ΠΕ.Θ., ακολούθησε σύσκεψη με την ΕΤΒΑ Α.Ε και εκπροσώπους των εγκατεστημένων βιομηχανιών, οι οποίοι εξέθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τη βιομηχανία.

Ο κ. Θεοδωρικάκος και η κα Μάνη υπογράμμισαν πως το Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων, αναβαθμίζεται.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών της ΒΙ.ΠΕ.Θ., προϋπολογισμού 15,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 7,6 εκατομμύρια χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από ένταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όσον αφορά το έργο ThessIntec στην περιοχή της Περαίας, το οποίο επίσης εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η κα Μάνη σημείωσε ότι η αναβάθμιση των βιομηχανικών περιοχών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επισήμανε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται δίπλα στο επιχειρείν.

Όπως επίσης, η υφυπουργός δήλωσε: “Η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας. Τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή θα συμβάλουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, με τη δράση “Νέα Βιομηχανικά Πάρκα” αναβαθμίζονται 20 πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, με πρωτοβουλίες όπως η πρόσφατη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τους χειριστές κλαρκ, που δίνονται λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες” .

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας, Βίκυ Λοΐζου, και οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Στράτος Σιμόπουλος και Θεοφάνης Παππάς.