“Φεγγαράδα στην Πύδνα” από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

46

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της για 11η συνεχή χρονιά, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον συναυλία στο χώρο του βυζαντινού κάστρου της Πύδνας, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Παρά τον άστατο καιρό, η συναυλία ξεκίνησε κανονικά με μεγάλη προσέλευση κόσμου, που μας τίμησε με την παρουσία του.

Ο μαέστρος της Εστίας Ευθύμης Μαυρίδης, ξεπερνώντας για ακόμη μια φορά κάθε προσδοκία, ενέπνευσε χορωδούς, μουσικούς και κοινό με το κέφι και τη ζωντάνια των μουσικών του επιλογών.  Κορυφαία υπήρξε μάλιστα η στιγμή που παρά την ισχυρή βροχόπτωση όλο το μουσικό σχήμα, οι σολίστες και η χορωδοί συνέχιζαν να τραγουδούν καταχειροκροτούμενοι από το συγκινημένο κοινό που παρέμενε στη θέση του.

Δυστυχώς, ο καιρός δε συνηγόρησε και στη συνέχεια της βραδιάς η συναυλία διεκόπει, με την υπόσχεση όμως από τον μαέστρο να επαναληφθεί μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου, οι βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος και Κομνηνός Δελβερούδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η διευθύντρια Α/θμιας εκπαίδευσης Πιερίας Παρθένα Τριανταφυλλίδου κι ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος.

Από την υπέροχη αυτή βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, δεν έλειψε κι εφέτος ο “αδελφός” σύλλογος γυναικών Χαλάστρας “Η ΧΑΛΑΙΣΤΡΗ” με την επικεφαλή τους Μακεδονία Μπαϊμάκη.

Αξίζει να αναφερθεί πως στη χορωδία της Εστίας συμμετείχαν μέλη της χορωδίας Λιτοχώρου “ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ”.

Η συναυλία “Φεγγαράδα στην Πύδνα” ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με επίσης συνδιοργανωτή τον δήμο Πύδνας – Κολινδρού. Επιπλέον, η Ε.Π.Μ. Κατερίνης συνεργάστηκε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας συμμετείχαν οι σολίστες Κατερίνα Καρατζά, Σωσώ Ταφίλη, Γιώργος Ανδρικόπουλος κι Αρίστος Σαμαλής. Έκτακτη συμμετοχή Θανάσης Μπατάλας. Την ορχήστρα πλαισίωσαν οι μουσικοί  Ιωάννης Βαρδακώστας, πιάνο, Απόστολος Γκασδόγκας, κλαρινέτο, Αθανάσιος Γκλούμπος, βιολοντσέλο, Ιωάννης Δημητρίου, πλήκτρα, Ειρήνη Δημητρίου, κιθάρα, Ορέστης Κεραμιδιώτης, κιθάρα, Φανή Παπαντωνίου, κρουστά, Κοσμάς Σουλής, ακορντεόν,  Αγγελική Σουλή, κανονάκι, Πάρης Σωτηρόπουλος, μπουζούκι, Βίκη Τζημαπίτη Ευθυμιάδου, ντραμς, Στυλιανή Τζιώρτζιου, βιολί, Άλκηστις Τσιτουρίδου, φλάουτο και Ιάσων Τσιτουρίδης, μπάσο.

Το συντονισμό και την παρουσίαση του προγράμματος είχε η έφορος της χορωδίας Μαρία Βούλγαρη.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό τους Παναγιώτη Φτάρα και Παντελή Αϊναλή.