Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» για νέους 25-39 ετών της Κατερίνης

δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

9

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Κατερίνης στεγάζει ήδη 26 οικογένειες οικονομικά ασθενών δημοτών, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη πόλη στην Ελλάδα

 

Ο Δήμος Κατερίνης μαζί με τη Δημοτική Επιχείρηση POLIS AE (πρώην Δημοτικά Πάρκινγκ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΠΕΚΑ, υλοποιούν από 30/06/23 και για τρία έτη, το Πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ.

Το Πρόγραμμα ΚΑΛΥΨΗ απευθύνεται σε νέους 25-39 ετών, αποκλειστικά δημότες Κατερίνης, δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς ιδιόκτητη κατοικία.

Μέσω του προγράμματος αυτού, αποροφήθηκαν σπίτια που είχαν μισθωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Το πρόγραμμα καταβάλλει για τρία χρόνια τη συνολική δαπάνη του ενοικίου των ωφελούμενων του προγράμματος. Διευκολύνει επίσης, τους ωφελούμενους στη μετεγκατάστασή τους στα διαμερίσματα αυτά και στα έξοδα μεταφοράς των συνδέσεων ύδρευσης, ρεύματος και τηλεφωνίας.

Μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Κατερίνης έχει στεγάσει ήδη 26 οικογένειες οικονομικά ασθενών δημοτών, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη πόλη στην Ελλάδα.

Η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη με επιτυχία και ήδη δημοσιεύθηκε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους/ωφελούμενους. https://katerini.gr/?p=45313.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι δημότες που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής.

Ο Πρόεδρος για το ΔΣ της POLIS AE

Μπαλαούρας Γεώργιος