Εξώδικο κατά της ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών «Ι can’t Breathe/ δεν μπορώ να ανασάνω»

7

Η Ομάδα Πολιτών “I can’t Breathe”, έλαβε την 12η Αυγούστου 2024 εξώδικο από την εταιρεία “JOANNA AMBROSIO Α.Ε.” σχετικά με ανακοίνωση της Ομάδας στο fb, η οποία αναρτήθηκε τη 16/7/2024. Θεωρούμε ότι, οι ισχυρισμοί που προβάλλονται, είναι αβάσιμοι και επιθυμούμε να ενημερώσουμε σχετικά το ευρύ κοινό.

Η εξωδίκως καλούσα εταιρία, της οποίας κύριος μέτοχος και διαχειρίστρια είναι η Ιωάννα Αμβροσιάδου του Ιωακείμ, (εμπορία ειδών ιματισμού ή κατασκευές), φιλοδοξεί να δραστηριοποιηθεί και στην πτηνοτροφία. Κατηγορούμαστε ότι, με την ανάρτησή μας, με συνημμένο το έγγραφο των απόψεών μας προς τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κατερίνης, «δημοσιοποιήσαμε αναληθείς εικασίες» που «βλάπτουν τη φήμη και την ηθική υπόστασή της», με το να τη συσχετίζουμε με την «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΒΕΕ». Ενδιαφέρουσα, η αιτιολόγηση του εξωδίκου από την καλούσα.

Οι «εικασίες μας», είναι απολύτως βάσιμες. Εδραιώνονται σε έγγραφα, δημοσιοποιημένα στα πλαίσια της διαβούλευσης, της δημοκρατικής δλδ. συμμετοχής φορέων και πολιτών, ενόψει αποφάσεων για έργα και δραστηριότητες.

Από τα δημόσια αυτά έγγραφα, εκτός από ταύτιση στοιχείων μεταξύ των δύο εταιριών, προκύπτουν τα ακόλουθα για την υπό εγκατάσταση της ίδιας πτηνοτροφικής μονάδας:

α) ως πρώτος αιτών φορέας η «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ»

β) πρόσφατη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για τη λειτουργία της μονάδας, αλλά και συνεργασία για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων της

γ) η μη διευκρίνιση, μέχρι και σήμερα, από την «JOANNA AMBROSIO IKE», στα πλαίσια του νέου αιτήματος για την αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας, ως προς τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων της

δ) Το γεγονός ότι, η πρώτη ύλη της «ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΒΕ», σε ποσοστό της τάξης του 60%, προέρχεται από πτηνοτροφικές μονάδες, τρίτων φορέων «ανά την επικράτεια».

Είναι προφανές ότι, το εξώδικο, (όπως και πρόσφατες, οχλήσεις και απειλές, κατευθυνόμενες από άλλη – «υψηλή» – πηγή) στοχεύει στο να μας εκφοβίσει, να μας φιμώσει. Να αποθαρρύνει τη δημόσια συμμετοχή και ελεύθερη έκφραση της Ομάδας. Δηλώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση ότι, θα συνεχίσoυμε να αγωνιζόμαστε ενάντια  στη δυσοσμία από μονάδες ζωικής παραγωγής και διαχείρισης ζωικών αποβλήτων, από την οποία υποφέρουν χιλιάδες κάτοικοι στην πόλη. Και καλούμε, για μια ακόμη φορά, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας και του Κράτους και τους αιρετούς εκπροσώπους μας, να εφαρμόσουν πλήρως και απαρέγκλιτα τους νόμους, για την προβλεπόμενη τιμωρία ως αποτελεσματικού μέσου συμμόρφωσης, όσων προκαλούν τη δυσοσμία και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Έχουμε κάθε έννομο συμφέρον να προασπίσουμε το κοινό συμφέρον, την προσωπικότητά μας, την ανθρώπινη υπόστασή μας αντιμετωπίζοντάς μας, την υγεία μας.

 

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

Σημέλα Ελευθεριάδου

Βίκυ Ζάχου

Πόπη Παναγιωτίδου

Αλέκος Σιδηρόπουλος

Susan Piotti Sidiropoulos

Γεωργία Σισμανίδου

Κων/νος Χατζηιωαννίδης