Cincinnati Masters: Έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του ο Τσιτσιπάς! (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε σε σημείο να σερβίρει για τη νίκη, όμως σε αυτό το game έπαθε... meltdown με αποτέλεσμα να "αυτοκτονήσει" και να χαρίσει την πρόκριση στον αντίπαλό του, Jack Draper, μένοντας εκτός 16άδας στο Σινσινάτι.

10

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το break στο κομβικό 9ο game του 3ου σετ, σέρβιρε για την πρόκριση στον 3ο γύρο του Cincinnati Open και τελικά υπέστη μια οδυνηρή ήττα από τον Jack Draper, με 3-6, 6-4, 7-5.

Δεν χωράει αμφιβολία για το ότι είχε απέναντί του έναν πολύ ταλαντούχο και ικανό τενίστα ο Τσιτσιπάς, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο του “ξέφυγε” μέσα από τα χέρια αυτή η πρόκριση, δείχνει πως είχε απέναντί του και τον ίδιο του τον εαυτό!

Η αρχή του αποκλεισμού, όσο περίεργο και αν φαίνεται, ήρθε στο game στο οποίο σέρβιρε για την πρόκριση ο Στέφανος, ο οποίος μόλις είχε κάνει το πρώτο break στο τελευταίο σετ και είχε πάρει το προβάδισμα με 5-4. Γενικώς ήταν ο καλύτερος παίκτης έως τότε σ’ αυτό το 3ο σετ και νωρίτερα ο μόνος που είχε απειλήσει για break, χάνοντας συγκεκριμένα 3 break points στο 1ο game.

Ο Draper κατάφερε να βάλει μπάλες μέσα και να πιέσει τον Στέφανο, κάνοντας ένα καλό ξεκίνημα στο game για το 0-30. Στον τρίτο πόντο, ο διαιτητής Nacho Forcadell καταλόγισε την παράβαση για τον χρόνο του Στέφανου στο σερβίς και επειδή είχε γίνει νωρίτερα παρατήρηση, αυτή τη φορά του στέρησε το πρώτο σερβίς. Έτσι, σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον πόντο με δεύτερο σερβίς, ένα σερβίς που ήταν εντελώς αποσυντονισμένο, χτύπησε στο φιλέ και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να γίνει το double fault και το 0-40.

Μετά απ’ αυτό ο Στέφανος πλησίασε τον Ισπανό chair umpire, διαμαρτυρήθηκε και αυθόρμητα άρχισε να του μιλάει στα ελληνικά. O Forcadell προφανώς δεν καταλάβαινε λέξη και του είπε ότι δεν θα άλλαζε την απόφασή του. Όταν δε, είδε τον Στέφανο να συνεχίζει να του απευθύνει τον λόγο στα ελληνικά, του είπε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Μη γνωρίζοντας τι του λέει, ο Ισπανός θα μπορούσε κάλλιστα να τον τιμωρήσει και με point penalty, αν συνέχιζε το ξέσπασμά του ο Στέφανος.

Τελικά προσπάθησε να ηρεμήσει και να συνεχίσει το ματς ο Έλληνας τενίστας, ωστόσο η συνέχεια ήταν καταστροφική. Το meltdown συνεχίστηκε, το break με love ήταν αναπόφευκτο και η συνέχεια του αγώνα εξίσου κακή, με τον Στέφανο να δίνει άλλο ένα φτηνό break με πολλά λάθη και να χάνει τελικά αυτό το σετ με 7-5.

Είχε κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στον σημερινό αγώνα ο Τσιτσιπάς, ο οποίος θυμίζουμε ότι χθες είχε κερδίσει τον Jan-Lennard Struff, επιστρέφοντας από σετ και break πίσω. Σήμερα μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε με 4-1 και έκλεισε το 1ο σετ στο 6-3, όμως η συνέχεια ήταν αντίθετη από τη χθεσινή του αναμέτρηση.

Στο 2ο σετ ο Draper του έκανε για πρώτη φορά break σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, στο 10ο game, για να το κερδίσει με 6-4, ενώ στο 3ο σετ έγινε ό,τι έγινε και ο Στέφανος έχασε το εισιτήριο για τη φάση των “16” του Cincinnati Open μέσα από τα χέρια του.

Εκεί θα βρεθεί ο 22χρονος Βρετανός, που θα περιμένει έναν εκ των Felix Auger-Aliassime και Casper Ruud.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε με απογοητευτικό τρόπο τα δυο αμερικάνικα Masters πριν από το US Open και δεν θα πάει και με τις καλύτερες εντυπώσεις στη Νέα Υόρκη, για το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.

Θυμίζουμε πως ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται σε ένα μεταβατικό και πολύ δύσκολο στάδιο, καθώς μόλις λίγες μέρες έχει που τερμάτισε τη συνεργασία του με τον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το τένις, μετά και τα όσα έγιναν στο Μόντρεαλ και το Masters του Καναδά. Στο Σινσινάτι, όπως και στη Νέα Υόρκη σε μερικές μέρες, ήταν μαζί του ο Δημήτρης Χατζηνικολάου.