Cincinnati Masters: Γύρισε από σετ και break πίσω ο Τσιτσιπάς! (highlights)

Βρέθηκε ξανά στο σκοτάδι, όμως αυτή τη φορά βρήκε το φως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επέστρεψε από σετ και break πίσω και νίκησε τον Jan-Lennard Struff στην πρεμιέρα του στο Σινσινάτι.

6

Ο Τσιτσιπάς απειλήθηκε με μια 3η διαδοχική ήττα στο tour, αλλά ανέτρεψε το 4-6, 1-3 και επιβλήθηκε του Struff με 4-6, 6-4, 6-3, για να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ανάσα, που χρειαζόταν.

Κάνοντας μερικά μοιραία λάθη, ο Τσιτσιπάς υπέστη το πρώτο break στο ματς σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του 1ου σετ, για να μείνει πίσω με 5-4. Στο 10ο game o Γερμανός έκανε το 6-4 και ολοκλήρωσε το σετ χωρίς να κινδυνέψει καθόλου από τη γραμμή του σερβίς.

Ο Τσιτσιπάς στη συνέχεια κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στο σερβίς του Struff για 1η φορά στο ματς, όμως ο Γερμανός έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε στο 2ο game και υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 1-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Στέφανο, ο Struff έφτασε και στο break στο αμέσως επόμενο game, για να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 3-1 στο 2ο σετ.

3 service games μακριά από μια ακόμα νίκη επί του Τσιτσιπά βρέθηκε ο Struff, που πάντως είδε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς να πέφτουν σ’ αυτό το σετ. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κατάφερε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση και να μείνει ψύχραιμος, μπόρεσε εν τέλει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν αυτή τη φορά και άλλαξε τελείως το παιχνίδι.

Η αρχή της ανατροπής έγινε στο 6ο game, όταν κατάφερε με το πρώτο του break στο ματς να ισοφαρίσει σε 3-3. Στο 8ο game είχε 2 νέα break points, με τον Struff να αντέχει τελικά και να κάνει το 4-4, στο 10ο game όμως έγινε το νέο break του Στέφανου, που πήρε το 2ο σετ με 6-4 και επέστρεψε δυναμικά στο ματς.

Η εικόνα δεν άλλαξε και ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε και στο 3ο σετ, κάνοντας με το καλημέρα το break για το 3-0. Έως εκείνο το σημείο, είχε κερδίσει τα 8 από τα 9 προηγούμενα games ο Έλληνας τενίστας. Άλλο break δεν είδαμε, ωστόσο η δουλειά είχε γίνει ήδη για τον Στέφανο, που φρόντισε να μην κινδυνεύσει στο σερβίς του και να φτάσει με ασφάλεια στην ανατροπή, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 5η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Struff σε 9 αναμετρήσεις (5-4). Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απέναντι στον Γερμανό ο Έλληνας πρωταθλητής και η σημερινή μέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, τρέχει όμως και ένα πολύ καλό ρεκόρ απέναντί του σε σκληρές επιφάνειες, όπου τον έχει κερδίσει στις 4 από τις 5 προηγούμενες συναντήσεις τους.

Στον 2ο γύρο του Cincinnati Open, o Τσιτσιπάς, ο οποίος παίζει το πρώτο τουρνουά του χωρίς να έχει προπονητή τον Απόστολο Τσιτσιπά, θα αντιμετωπίσει τον Βρεττανό Jack Draper.

Θυμίζουμε πως μαζί του είναι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, προπονητής της Εθνικής μας ομάδας του Davis Cup, ο οποίος ήταν και στο box του σήμερα.