Σχετικά με τη συναυλία της Εστίας Πιερίδων Μουσών στην Πύδνα | Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου διευκρινίζει

20

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) σχετικά με την έκδοση εισιτηρίου στην συναυλία «Φεγγαράδα στην Πύδνα ΄24» που θα υλοποιηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 στην αρχαία Πύδνα, γνωστοποιεί και διευκρινίζει.

Τα τελευταία χρόνια ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. φιλοξενεί στο πρόγραμμά των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, την συναυλία που οργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, η οποία  είναι ενταγμένη ως συνήθως  στο πρόγραμμα του  υπουργείου Πολιτισμού και ως είθισται με δωρεάν είσοδο.

Αρχικά και φέτος με τη σύμφωνη πάντα γνώμη της Εστίας, η παράσταση εντάχθηκε στο πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με τον Οργανισμό να παρέχει κάθε υποστήριξη για την υλοποίηση της συναυλίας.

Ενώ στην προαναγγελία της εκδήλωσης όπως αναγράφεται άλλωστε στο έντυπο του φετινού προγράμματος, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με απόφαση της Εστίας, ανακοινώθηκε η επιβολή χρηματικού αντιτίμου εισόδου 5 ευρώ. Διευκρινίζεται από την πλευρά της Εστίας ότι αυτό δύναται να συμβεί, διότι η συναυλία δεν είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα της πανσελήνου του υπουργείου Πολιτισμού, μάλιστα περί αυτού υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της ΕΦΑ Πιερίας.

Ο Οργανισμός καταλήγει στη διευκρίνιση ότι η οργάνωση της συναυλίας είναι ευθύνη της Ε.Π.Μ. Κατερίνης η οποία αποφασίζει και τα διαδικαστικά ζητήματα.

Επί του εισιτηρίου και επί του ρεπερτορίου της παράστασης ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. δεν έχει καμία συμμετοχή.

Από τον Ο.Ρ.Φ.Ε.Ο.