Παραλία : Η Λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας και του Επιταφίου της Παναγίας

149

Προεξάρχοντος τού Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2024 η λιτανεία τής Ιεράς Εικόνας τής Παναγίας Τριχερούσας και του Επιταφίου της Παναγίας στον Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής / Αγίας Παρασκευής στην Παραλία Κατερίνης.

Στις Ιερές Ακολουθίες που τελέστηκαν συμμετείχαν Κληρικοί των Ενοριών της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, Τοπικές Αρχές , το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης και πιστοί, προκειμένου να αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Η εικόνα είναι αντίγραφο τής Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου τού Αγίου Όρους και βρίσκεται μόνιμα στον Ναό Αγίας Φωτεινής στην Παραλία Κατερίνης όπου και τίθεται καθημερινά σε προσκύνημα.

Πλήθος πιστών από Έλληνες, Σέρβους, Ρουμάνους, Βουλγάρους και λοιπών λαών ακολούθησαν την λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στα προπύλαια του Ναού όπου και τελέστηκε δέηση στις γλώσσες, Ελληνικά, Σέρβικα και Ρουμανικά.

Η λιτανευτική πομπή πέρασε από οδούς της Παραλίας με την Εκκλησιαστική Χορωδία Νέων από τη Σερβία και Κλιμάκιο των Χάλκινων της Γουμένισσας να την συνοδεύουν.