National Bank Open Montreal: Ανέτοιμος ο Τσιτσιπάς, έμεινε πρόωρα εκτός Μόντρεαλ (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φάνηκε να πατάει καλά στην επιστροφή του στις σκληρές επιφάνειες, τα βρήκε δύσκολα απέναντι στον πιο έτοιμο και αρκετά έμπειρο Kei Nishikori, γνωρίζοντας την ήττα στη πρεμιέρα του στο Μόντρεαλ.

97

Υπήρχαν κάποια σημεία που ο Στέφανος προσπάθησε να ανακάμψει αλλά ο Nishikori με την εμπειρία του διατήρησε την διαφορά σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Η μάχη κράτησε 1 ώρα και 19 λεπτά, με τον Ιάπωνα να κερδίζει 6-4, 6-4.

Σε σκληρές επιφάνειες ο Στέφανος είχε να αγωνιστεί από τα μέσα Μαρτίου και το τουρνουά του Μαϊάμι, ενώ ταξίδεψε στον Καναδά απευθείας μετά το Ολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι και τα χωμάτινα γήπεδα του Roland Garros, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες.

Στο 1ο σετ ο Nishikori από το 3ο κιόλας game, κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και στην συνέχεια κάνει ακόμα ένα break, ξεφεύγοντας στο σκορ με 5-1. Με μια μικρή αντεπίθεση ο Στέφανος μείωσε σε 5-4 αλλά ο Ιάπωνας βρήκε τρόπο και έκλεισε το σετ με 6-4, σε 37 λεπτά.

Στο 2ο σετ πάλι νωρίς ο Nishikori κατάφερε να πάρει το σερβίς του αντίπαλου του, και πάλι στο game και έκτοτε η διαφορά αυτή δεν μαζεύτηκε σε κανένα σημείο από τον Έλληνα τενίστα.

Ο Ιάπωνας άλλοτε φιναλίστ του US Open, έκλεισε το σετ με 6-4 και την αναμέτρηση με 2-0, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη.

Μα πανομοιότυπο τρόπο με πέρυσι ο Τσιτσιπάς θα αποχαιρετήσει την διοργάνωση νωρίς. Το 2023 είχε ηττηθεί στη πρεμιέρα του από τον επίσης έμπειρο Gael Monfils.

Στο Canadian Open κατα το παρελθόν έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό. Ήταν το 2018, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο 1ος μεγάλος τελικός στην καριέρα του.

Επόμενο σταθμός για τον Στέφανος θα είναι το τουρνουά του Σινσινάτι, 13 με 19 Αυγούστου.

Ο Nishikori πέτυχε την 2η νίκη του απέναντι στον Τσιτσιπά στις 3 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν δώσει οι 2 τενίστες.

Ο Ιάπωνας είχε φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης το 2016 που ήταν και η κορυφαία επίδοση του, ενώ φέτος αγωνίζεται για 1η φορά μετά το 2021. Στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στο Νο.576 του κόσμου, ενώ το 2015 είχε φτάσει έως και το Νο.5.