Ανακοίνωση Ανωτάτης Αρχής Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου

357

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024, με την ευκαιρία της πολυήμερης παρουσίας του προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Κατερίνη, στελέχη και μέλη  της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ και του «Αλεξάνδρειου» ιδρύματος συναντήθηκαν στην Κατερίνη.

Το πρωί ο κ. Παναγιώτης Πολιτίδης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης των ΗΠΑ και ο κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του «Αλεξάνδρειου» έδωσαν προγραμματισμένες συνεντεύξεις στον δημοσιογράφο κ. Ηλία Χρυσικό (Ράδιο Ενημέρωση 92,2)  και στην κ. Ειρήνη Ζαβρίδου (ιδιοκτήτριας του pierianews.gr).

Αργότερα, οι δύο παραπάνω, επισκεύθηκαν εθιμοτυπικά τον δήμαρχο Κατερίνης κ. Ιωάννη Ντούμο, συνοδευόμενοι από τον κ.Αθανάσιο Μπίντα, πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας του «Αλεξάνδρειου», Αγγέλου Αριστείδη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξάνδρειου, κ. Δημήτριο Γιουματζίδη, πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του «Αλεξάνδρειου» και κ. Νίνα Γκατζούλη, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και της Ανωτάτης Αρχής του «Αλεξάνδρειου».

Η κ. Νίνα Γκατζούλη δώρισε στον Δήμαρχο ένα δίγλωσσο βιβλίο, στα Ελληνικά και Αγγλικά, για τον  Μακεδονικό Αγώνα με τίτλο «Σαν σήμερα στη Μακεδονία μας … », που συνέγραψε η ίδια μαζί με την εκπαιδευτικό κ. Σόνια Ευθυμιάδου.

 

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Γεώργιος Παπαδόπουλος                  Θεμιστοκλής  Καρατζάς