Την τοποθέτηση Ψηφιακών Διαδραστικών Σταθμών Πληροφοριών (info-kiosk) σε περισσότερες τουριστικές περιοχές του νομού αποφάσισε το Επιμελητήριο Πιερίας κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του

5

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Ικανοποιούμε τα αιτήματα των μελών μας»

Χθες, Δευτέρα 29 Ιουλίου, στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Έγκριση πρακτικού Νο 6/1-7-2024.
  2. Α΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού, έτους 2024.
  3. Έγκριση δαπάνης για την προβολή διαφημιστικού σποτ του ΟΡ.ΦΕ.Ο., σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας.
  4. Έγκριση δαπάνης για την εκτύπωση του ενημερωτικού εντύπου επιμελητηριακών δράσεων.
  5. Διοργάνωση εκδήλωσης βράβευσης δωρητών της μόνιμης έκθεσης παραδοσιακών επαγγελμάτων.
  6. Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων ΕΠΑ.Σ., Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), για απασχόληση στο Επιμελητήριο Πιερίας, κατά το σχολικό έτος 2024-2025.
  7. Δράσεις στήριξης των εμπορικών καταστημάτων, λόγω της μεγάλης πτώσης των πωλήσεών τους.
  8. Ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης χρηστών διαδικτυακής πύλης, εφαρμογών και ολοκληρωμένου επιμελητηριακού συστήματος ΠΡΩΤΕΑΣ CLOUD.
  9. Προμήθεια διαδραστικών σταθμών (info kiosk) και τοποθέτησή τους σε τουριστικές περιοχές του νομού.

Στο 9ο θέμα εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο αίτημα πολλών περιοχών για την τοποθέτηση info-kiosk, τα οποία παρέχουν πρόσβαση στους επισκέπτες της Πιερίας σε πλήθος χρήσιμων, για τον τόπο, πληροφοριών.

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο ότι στο info-kiosk είναι εγκατεστημένη ψηφιακή εφαρμογή, που ενημερώνει on-line ή real-time τον επισκέπτη σχετικά με τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τις ορεινές διαδρομές, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον τουρισμό  περιπέτειας, την ψυχαγωγία, τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα καταλύματα, την εστίαση, τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων-σκαφών, ενώ παρέχει και χρηστικές πληροφορίες όπως δελτίο καιρού, ισοτιμίες νομισμάτων, ζώνες ώρας, μέσα μεταφοράς και χρήσιμα τηλέφωνα. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή είναι δυνατόν να εγκατασταθεί εύκολα στα κινητά τηλέφωνα των τουριστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας, αποφάσισε, με απόλυτη πλειοψηφία την προμήθεια και τοποθέτηση Ψηφιακών Διαδραστικών Σταθμών Πληροφοριών (info-kiosk) σε τουριστικές περιοχές του νομού Πιερίας, συγκεκριμένα στην Παραλία Κατερίνης, στη Λεπτοκαρυά, στον Πλαταμώνα, στους Νέους Πόρους και στη Βόρεια Πιερία, με μοναδικό μειοψηφήσαντα τον σύμβουλο Χρήστο Νάνο.