Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι – Αρχίζει η γιορτή του Παγκόσμιου Αθλητισμού

300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του Σηκουάνα, για να παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την πλωτή παρέλαση.

9

Λίγες ώρες έμειναν για την έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων και στο Παρίσι είναι έτοιμοι να μαγέψουν τον κόσμο. Σήμερα, Παρασκευή στις 20:30 ώρα Ελλάδος, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ και κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του, για να παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την πλωτή παρέλαση.

Κατά μήκος του ποταμού έχουν τοποθετηθεί εμβληματικοί πίνακες μεγάλων ζωγράφων, ενώ διάσημα ονόματα, από το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα, θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

H Τελετή θα ξεκινήσει στην περίφημη γέφυρα του Οστερλίτζ και θα ολοκληρωθεί στους κήπους, τα σιντριβάνια και τις πλατείες στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, στο Τροκαντερό.

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που θα περάσει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ.

Ολυμπιακοί 2024

Δείπνο Μακρόν στους ξένους ηγέτες 

Στο φημισμένο Καρουσέλ του Λούβρου, στο κέντρο του Παρισιού, 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του, παρευρέθηκαν στο δείπνο του Προέδρου Μακρόν και της συζύγου του. Την ασφάλεια των επίσημων καλεσμένων συντόνιζε ο ίδιος ο Διευθυντής Αστυνομίας του Παρισιού και τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλα τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι - Αρχίζει η γιορτή του Παγκόσμιου Αθλητισμού

Υπήρχαν ακόμα και δοκιμαστές των φαγητών και των ποτών του δείπνου για περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Κλειστός ο εναέριος χώρος

Σήμερα (25/07) από τις 18.00 το απόγευμα θα κλείσει και ο εναέριος χώρος κυκλοφορίας, στο Παρίσι σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων, για να μπορεί η αεροπορική άμυνα της Γαλλίας να παρακολουθεί τον ουρανό σε περίπτωση που υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα και από αεροσκάφη, αλλά και από drone.

Καθημερινά γύρω στα 6 drones πετάνε γύρω από το Παρίσι, κάτι που απαγορεύεται και συλλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες τους. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν και ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας.

Επίσης όπως είδαμε στις πρόβες στον Πύργο του Άιφελ θα υπάρξουν λέιζερ προς τον ουρανό και αυτά είναι επικίνδυνα για τα αεροσκάφη.

Για αυτούς τους λόγους θα κλείσει επί έξι ώρες, ο εναέριος χώρος και θα ανοίξει και πάλι γύρω στις μία τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, αφού θα έχει τελειώσει η τελετή.