«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2024»: Σε πλήρη εξέλιξη οι οργανωτικές προετοιμασίες

Συνάντηση εργασίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιο είχε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου

9

Τα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», τον καταξιωμένο αυτό πολιτιστικό Θεσμό του τόπου μας, σχεδιάζει ήδη η Αντιδημαρχία Πολιτισμού/ Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης φιλοδοξώντας να επενδύσει ως εξής: εξωστρέφεια – νέα γενιά, ποιότητα – αισθητική και στήριξη του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού. Με επίκεντρο έναν συγκεκριμένο θεματικό κύκλο, τον προσεχή Νοέμβριο, όλες οι εκφάνσεις της Τέχνης & του Πολιτισμού, θα «κουμπώσουν» στον πυρήνα του προγράμματος.

Αφετηρία των προετοιμασιών για τα φετινά «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», η ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχε με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  κ. Γεώργιο, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελίνα Διαμαντοπούλου. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η θεματική των εκδηλώσεων του Θεσμού, που  η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  διαχρονικά θέτει υπό την αιγίδα της.

Παράλληλα, έγινε μία πρώτη αποτύπωση του περιεχομένου των εκδηλώσεων, με τις οποίες η Μητρόπολη θα συμμετάσχει ενεργά στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2024». Εκδηλώσεις που όπως τονίστηκε, διακρίνονται για  την ευαισθησία ανταπόκρισης στο κάλεσμα των καιρών, αλλά και με πιστότητα και σεβασμό στην Ορθοδοξία και την Παράδοση.

Όπως διευκρίνισε η κα Διαμαντοπούλου, όλες οι λεπτομέρειες για το θεματικό αφιέρωμα και το πλήρες πρόγραμμα για το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα στους φίλους του πολιτισμού.