53ο Φεστιβάλ Ολύμπου – Θέατρο Δίου | Η παράσταση «Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

6

Άμλετ ή Αμλέτος σε παλαιοτέρα βιβλιογραφία είναι ο τίτλος ενός από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή θεατρικά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αλλά και το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα του έργου.

Επιγραμματικά, ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, που έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του, Βασιλιά της Δανίας, ο οποίος πέθανε απροσδόκητα. Ο θείος του νεαρού Άμλετ, Κλαύδιος, ανεβαίνει στο θρόνο και παντρεύεται τη χήρα του αδερφού του, Γερτρούδη. Ο Άμλετ είναι δυσαρεστημένος από την άνοδο του θείου του στο θρόνο, τον οποίο θεωρεί πολύ κατώτερο και ανάξιο σύγκρισης με τον πατέρα του, και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του, Γερτρούδης, με τον αδερφό του νεκρού συζύγου της.

Η παράσταση ανεβαίνει στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, στις 9:30 μ μ στο πλαίσιο του προγράμματος του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Τον Άμλετ, κατά πολλούς το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem (μνημόσυνο) στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή.

Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό. Με όχημα την μεγαλειώδη ποιητική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Ένας κόσμος σκοτεινός, αδίστακτος, όπου η φιλία αλλά και οι σχέσεις  αίματος δεν σημαίνουν τίποτε.

Tην παράσταση σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Άρης Νινίκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος

Τιμές εισιτηρίων : 22€ κανονικό και 18€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ,).Τα παιδιά πληρώνουν από 6 ετών και άνω το μειωμένο εισιτήριο των 18 ευρώ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:www.more.com

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

  ΚΑΤΕΡΙΝΗ

~ Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ», Αβέρωφ 4, Τηλ.: 23510 31275

~ Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ», Κανάρη 5, Τηλ.: 23510 36024

~ Βιβλιοπωλείο «1900», Βασιλείου Β. 2, Τηλ.: 23510 28900

~ Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ», Μ. Αλεξάνδρου 47, Τηλ.: 23510 29380

  ΛΙΤΟΧΩΡΟ

~ Τουριστικό κατάστημα «I LOVE OLYMPOS – ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24, Τηλ.: 23520 83400

  ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ

~ «ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΑΜΑΝΑΤΗΣ», Τηλ.: 23520 42606

  • Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.
  • Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.