Ενημέρωση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ για υγιεινή και ασφάλεια

8

Η διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών εργασίας και η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων της αποτελούν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΚ. Ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα έργα που εκτελεί η ΔΕΥΑΚ, καθώς και στις αποκαταστάσεις βλαβών και καλούνται πολλές φορές να δουλέψουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο της επιχείρησης, στην Ανδρομάχη, ενημερωτική συνάντηση όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στα έργα της ΔΕΥΑΚ και εργάζονται στους εξωτερικούς χώρους, με αντικείμενο τα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζομένων στις συνθήκες καύσωνα.

Ο γιατρός εργασίας της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Παντελίδης έκανε την ενημέρωση για όσα πρέπει να γνωρίζουν τα μέλη των συνεργείων σχετικά με το πως να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες, πως μπορούν να αντιμετωπίσουν την θερμική εξάντληση και τη θερμοπληξία και γενικότερα πως πρέπει να προστατεύονται την ώρα που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σάββας Οφείδης αφού εξήρε το έργο των εργαζομένων και την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά για να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες απαιτήσεις της δουλειάς, τόνισε ότι η επιχείρηση θα διασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας για όλο το προσωπικό που εργάζεται στη ΔΕΥΑΚ και κυρίως για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και απασχολούνται στα έργα της επιχείρησης. Μάλιστα, όπως είπε θα γίνει άμεσα προμήθεια νέων μέσων ατομικής προστασίας και θα εξοπλιστούν όλες οι εγκαταστάσεις με τα απαραίτητα υλικά που απαιτούνται.

Στην ίδια κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον τεχνικό ασφαλείας της ΔΕΥΑΚ για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται στα έργα και στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης.