Τ.Ο.Ε.Β. Ρητίνης:  Ευχαριστήριο

Με προσωπική εργασία πολλών και την αρωγή χορηγών ολοκληρώθηκε το δύσκολο έργο μεταφοράς δικτύου 9 χλμ.

10

«Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε έργα και υποδομές που εξασφαλίζουν τα βασικά αγαθά για μια αξιοπρεπή ζωή στον τόπο μας»

Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Ρητίνης, διαχειρίζεται  ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταφοράς και αντίστοιχα μεγάλο δίκτυο διανομής νερού για την άρδευση του αγροκτήματος Ρητίνης.

Φέτος μαζί με το σύνηθες τεράστιο και δαπανηρό ετήσιο έργο αποκατάστασης φθορών και βλαβών ο Τ.Ο.Ε.Β. υποχρεώθηκε να μετακινήσει τα δίκτυα μεταφοράς νερού από τις πηγές των Πιερίων σε μία έκταση 9 περίπου χιλιομέτρων. Αυτό προέκυψε λόγω του έργου διαπλάτυνσης και χαλικόστρωσης του δασικού οδικού δικτύου από την Διεύθυνση Δασών Πιερίας.

Αυτή η έκτακτη ανάγκη αφού δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από πουθενά ενεργοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα υλικά, τα μηχανήματα, αλλά και το τεράστιο μέγεθος εργασίας που απαιτούσε.

Η συλλογικότητα και ο εθελοντισμός ξεχωρίζουν ως χαρακτηριστικά στην ορεινή κοινότητα και αυτό αποδείχτηκε για άλλη μια φορά την αθρόα συμμετοχή των μελών του Τ.Ο.Ε.Β. αλλά και των κατοίκων του χωριού που στο κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν σε πολυήμερες επίπονες εργασίες. Παράλληλα ανταποκρίθηκαν χορηγοί οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην εξασφάλιση των υλικών και των μηχανημάτων έργων.

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα τεράστιο έργο μετατόπισης δικτύων μεταφοράς νερού σε ένα ορεινό και δύσβατο τοπίο από την θέση «Κακόσκαλα» μέχρι τον «Αστερνό», συνολικού μήκους εννέα (9) περίπου χιλιομέτρων και εξασφαλίστηκε η φετινή απρόσκοπτη λειτουργία του αρδευτικού έργου του αγροκτήματος Ρητίνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τ.Ο.Ε.Β. ευχαριστεί:

  • ιδιαίτερα την εταιρεία «Ενεργειακή Πιερίων» η οποία πρόσφερε τα απαιτούμενα υλικά, μηχανήματα και ειδικευμένο προσωπικό
  • το Τμήμα Έργων της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας για την αρωγή και την εξασφάλιση υλικών και τεχνικής βοήθειας
  • όλα τα μέλη του Τ.Ο.Ε.Β. και όσους εργάστηκαν εθελοντικά, άοκνα και με μεράκι, για πολλές μέρες ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά του δικτύου

Και μια παράκληση

Το αρδευτικό δίκτυο για μια ακόμη χρονιά αποκαταστάθηκε και λειτουργεί επαρκώς στο πλαίσιο του δυνατού. Καλούνται όπως οφείλουν όλοι οι χρήστες να τηρούν το πρόγραμμα άρδευσης για να υπάρχει επάρκεια νερού για όλους.